Αγριος χειμώνας σε όλη την Κορινθία


Χιόνια, βροχές και χιονόνερο αναμένονται και σήμερα, σε όλη τη χώρα ενώ η κακοκαιρία που ξεκίνησε από την Πέμπτη έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και πιθανόν κατά διαστήματα σε πιο πεδινές περιοχές της Ευρυτανίας.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε περιοχές της στέρεας (έκτος αττικής) και Ευβοίας με υψόμετρο 300-400 μέτρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα).


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου