Χριστούγεννα στο Κιάτο !


Για άλλη μια χρονιά οι δράσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου, θα φέρουν την πόλη και την αγορά στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της περιοχής.
Όπως σε κάθε εορταστική περίοδο, έτσι και φέτος, από πολύ νωρίς, γέμισε η αγορά χριστουγεννιάτικες και χαρούμενες μουσικές. Τα καταστήματα και φέτος έχουν στολίσει πρωτότυπα τις βιτρίνες τους και έχουν γεμίσει εμπορεύματα.
Οι επισκέπτες της αγοράς, αυτές τις γιορταστικές μέρες, θα συναντήσουν πολλά και διάφορα δρώμενα στους δρόμους, που θα τους κάνουν τη βόλτα τους ευχάριστη.
1. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, που τα καταστήματα ανοίγουν στις 11:00 το πρωί, ξεκινάει το «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ», να μαγειρεύει μαζί με τα ξωτικά του με την επιμέλεια του ζαχαροπλάστη Γιάννη Πρίφτη. Τα παιδιά ακούνε παραμύθια με τη φροντίδα της θεατρικής ομάδας της ΜΗΚΩΝΗΣ. Την όλη εκδήλωση παρουσιάζει ο Σύλλογος ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ, και παράλληλα, διοργανώνει BAZAAR για βοήθεια του Συλλόγου ΠΙΣΤΗ του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
2. Την Πέμπτη 21-12, στις 5:00 το απόγευμα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Βιργινίας Φωτεινού, τα παιδιά των τμημάτων ζωγραφικής της ΜΗΚΩΝΗΣ, «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ». Όλες οι κλειστές βιτρίνες της αγοράς γεμίζουν ζωγραφιές από τους μικρούς καλλιτέχνες. Η πόλη ομορφαίνει, γίνεται χαρούμενη και η αγορά λάμπει από αισιοδοξία.
3. Το Σάββατο 23-12 στις 5:30 το απόγευμα, η ομάδα ΚΟΥΒΑΡΙ-ΚΟΥΒΑΡΑΚΙ με την επιμέλεια της Ακριβής Καλδίρη, συγκεντρώνει τα παιδιά στη βιβλιοθήκη. Ακούνε όλοι με δέος την παρουσίαση του παραμυθιού «Το Δέντρο Των Ευχών» βγαλμένο από τις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου του Norbert Landa και συμμετέχουν στο θεατρικό παιγνίδι με την καθοδήγηση της Σοφίας Δούρη και τους ήχους της μουσικής του Γιάννη Ρασούλη.
4. Εν τω μεταξύ έχει στηθεί στην πλατεία το ξύλινο σπιτάκι του Αη Βασίλη. Εκεί, το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 13:30 ο Άγιος με τα ξωτικά του θα παίξουν με τα παιδιά, θα μοιράσουν γλυκίσματα, καραμέλες και αναψυκτικά, κερασμένα από τα καταστήματα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και θα γεμίσουν την πλατεία και την αγορά με χαρούμενες φωνές και γέλια.
5. Την παραμονή, η Φιλαρμονική της πόλης, όπως κάθε χρόνο, θα γεμίσει την αγορά με τους μεταλλικούς ήχους των χριστουγεννιάτικων μελωδιών και με τα κάλαντα. Δε θα μείνει όμως στα πατροπαράδοτα κάλαντα. Θα παραχωρήσει και συναυλία μέσα στην αγορά του Κιάτου, με Χριστουγεννιάτικους ήχους
6. Μετά τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 28-12 από τις 5:30 μέχρι τις 8:00 το απόγευμα, ο καταξιωμένος μαέστρος της Φιλαρμονικής του Κιάτου με ένα πενταμελές σχήμα πνευστών, θα μας χαρίσει μελωδίες ονειρεμένες, ξεκλειδώνοντας καρδιά και μυαλό και δίνοντας στους επισκέπτες της αγοράς μια άλλη διάσταση χριστουγεννιάτικης διασκέδασης, που μόνο η μουσική από τέτοια όργανα μπορεί να προσφέρει. Κλασική μουσική με «ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».
7. Πάλι την προπαραμονή στις 30-12 θα εξορμήσει ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του από το σπιτάκι του στην πλατεία. Θα μαζέψει γύρω του τα παιδιά, θα τα γλυκάνει με ζαχαρωμένες και μελωμένες λιχουδιές και θα παίξουν μέσα στην αγορά, θα τραγουδήσουν και θα γελάσουν.
8. Στον πεζόδρομο της Κλεισθένους και στη Στοά Κοββατζή στις 23 και 24 και 30 και 31 του μηνός, από τις 11:00 μέχρι τις 2:00 μια τρελή παρέα θα περιμένει τα παιδιά και τους μεγάλους. Ο Αη Βασίλης με την Αγιοβασιλίτσα του, πλαισιωμένοι από τα ξωτικά και τον τάρανδο (με μεγαλοστολές) θα γεμίσουν τον τόπο μπαλόνια, θα γράψουν γράμματα για δώρα, θα ακούσουν ωραία χριστουγεννιάτικα παραμύθια, θα κάνουν face painting και άλλα πολλά.
9. Την παραμονή του νέου έτους και πάλι η Φιλαρμονική του Κιάτου θα γεμίσει την πόλη με ήχους γιορτινούς. Πέρα από τα κάλαντα, θα δοθεί συναυλία μέσα στην αγορά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Πάει ο παλιός ο χρόνος κι έρχονται καινούρια δρώμενα για τους επισκέπτες της αγοράς του Κιάτου, πάντα με τη φροντίδα του Εμπορικού Συλλόγου.
10. Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί στη βιβλιοθήκη, με την ευγενική προσφορά των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΧΟΥΔΑΝΙΑ». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά. Θα φιλοξενηθούν και τα παιδιά από το σπίτι του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στην Κόρινθο. Σ’ αυτά θα μοιραστούν δωρεάν βιβλία των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΥ και άλλα αγαθά που θα συγκεντρωθούν με τη μέριμνα των μελών της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου.
11. Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα, οι δράσεις θα μεταφερθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί θα παρουσιαστεί το κουκλοθέατρο από τη Λέσχη Κούκλας και το Θέατρο Σικυώνος. 
12. Το μεγάλο γεγονός αυτών των γιορτών θα συμβεί το Σάββατο 6-1, ανήμερα των Θεοφανίων, αμέσως μετά τη ρίψη του Σταυρού. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ GUINNESS στη δημιουργία της μεγαλύτερης βασιλόπιτας που παρήχθη ποτέ! Με τη συμμετοχή επιχειρήσεων της πόλης και χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, όπως κορινθιακή σταφίδα, καρύδια Φενεού και άλλα, η τεράστια βασιλόπιτα μήκους πάνω από 30 μέτρων, εμβαδού πάνω από 16 τετραγωνικών μέτρων και βάρους πάνω από 400 κιλών, θα παρουσιαστεί στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μετρηθεί, θα πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα που φτιάχτηκε ποτέ και θα μοιραστεί στο κοινό με συνοδεία ζεστού κρασιού (τεντούρς). Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Κιάτου. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος, κάνοντας μια θετική αρχή και προβάλλοντας την πόλη μας παγκοσμίως.
Όλες αυτές οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου θα δώσουν και φέτος το στίγμα των γιορτών. Οι επισκέπτες της αγοράς της πόλης μας θα απολαύσουν την προσφορά τόσων αξιόλογων δράσεων. Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους από την πιο ολοκληρωμένη, οικονομική, γεμάτη προσφορές και εκδηλώσεις αγορά της περιοχής.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου