Μια νέα τοπική ζυθοποιία με δική της παραγωγική μονάδα έχει καταφέρει να βρει ανταπόκριση καθώς οι ιδρυτές της πιστεύουν στο νόμο της ανταπόδοσης
Στην ελληνική μυθολογία, ο Λέων της Νεμέας ήταν ένα λιοντάρι που ζούσε σε αυτή την περιοχή και σκόρπιζε το φόβο και τον τρόμο. Ήταν απόγονος του Τυφώνος και της Έχιδνας ή του Όρθρου και της Χίμαιρας. Υπάρχει ακόμα η άποψη ότι έπεσε από τη Σελήνη και ήταν απόγονος του θεού Δία και της θεάς Σελήνης. Το θηρίο αυτό σκοτώθηκε τελικά από τον Ηρακλή.Η θανάτωση του Λέοντος και η εκδορά του ήταν ο πρώτος άθλος που ανατέθηκε στον Ηρακλή από τον Ευρυσθέα.
Αιώνες μετά τον μύθο ο Λέων εμφανίζεται να φορά γυαλιά και να καμαρώνει σαν …σταρ του σινεμά ( που λέει και το τραγούδι).
Οι απαντήσεις στο «γιατί» ποικίλουν. Πάντως, ένας καλός φίλος επιμένει να υποστηρίζει ότι ο Λέοντας τα έχει τακιμιάσει με τους ιδιοκτήτες μιας νεότευκτης τοπικής μικροζυθοποιίας και να απολαμβάνει την μπύρα του.
Ωραία, αλλά ας ξεφύγουμε από τους παλιούς μύθους και να μην προστρέξουμε για ασφάλεια σε νέους, αστικούς μύθους.
Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Ο Παναγιώτης Θαμνίδης και ο Παναγιώτης Κορδώσης – οι δύο συνονόματοι- επέλεξαν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με την μπύρα και να δημιουργήσουν γι΄αυτό (εξ αρχής) μια παραγωγική μονάδα στη Νεμέα.
Της έδωσαν το όνομα "Ζυθοποϊία Πελοποννήσου" και έβαλαν δίπλα, τον διακριτικό εμπορικό σήμα Karma Beer. Από κοντά, και ο Λέων με το γυαλί.
Ο Παναγιώτης Θαμνίδης είμαι Γεωπόνος- Οινολόγος και δραστηριοποιείται από το 2009 με την εταιρία Οινοανάλυση (www.oinoanalysis.gr) στην περιοχή της Νεμέας. Ο Παναγιώτης Κορδώσης είναι Χημικός Μηχανικός και διαθέτει εργασιακή εμπειρία ως μηχανικός παραγωγής.
Η Ζυθοποιία βρίσκεται στην έξοδο της πόλης της Νεμέας (στην επαρχιακή Οδό Νεμέας- Αηδονίων ), ουσιαστικά είναι μέσα στην Νεμέα περίπου 150 μέτρα από το βυζαντινό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου. Μην ξεχνάμε ότι παλαιότερα η Νεμέα ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος εξ'ου και το όνομα του κρασιού Αγιωργίτικο -δηλαδή το κρασί από τον Αη Γιώργη.
Η ζυθοποιία στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 300 τ.μ και διαθέτει ετήσια δυναμικότητα περίπου 120 τόννων μπύρας ετησίως με δυνατότητα επέκτασης ακριβώς στο διπλάσιο.
Η 1η τους εμφάνιση και εμφιάλωση έγινε το Δεκέμβριο του 2016 με την παρουσίαση της Karma Pale Ale και της Karma Golden Ale σε φιάλες των 330 ml και 500 ml αντίστοιχα. Εν συνεχεία ακολούθησε μια Lager με εμπορική ονομασία Karma Hoppy Lager που είναι μια καλοκαιρινή εκδοχή ξανθιάς μπύρας με έντονα αρώματα λυκίσκων. Την τριπλέτα έκλεισε μια κόκκινη Red Ale με επωνυμία Karma Red Ale ( τύπου κόκκινη Ιρλανδέζικη) με χαρακτηριστικά αρώματα καβουρντισμένης βύνης και μπισκότου και με ένα χαλκοκόκκινο χρώμα.
Αν έχετε απορία για βάφτισαν Karma τις μπύρες τους, η απάντηση δίνεται από τους ίδιους: Πολύ απλά γιατί είναι ο βασικότερος νόμος του σύμπαντος που κινεί τα πάντα γύρω μας. Ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, ο νόμος της ανταπόδοσης».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου