Το κορυφαίο αυτοκίνητο του κόσμου!


Την απάντησή της σε Bugatti και Koenigsegg έδωσε η Tesla Motors, δημιουργώντας το ταχύτερο αυτοκίνητο, αυτό που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ σε επιταχύνσεις.

Μετά το «διαστημικό» φορτηγό, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το νέο Tesla Roadster, ένα σπορ τετραθέσιο όχημα με οροφή τύπου targa και εξαιρετική αεροδυναμική. Τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και δύο στον πίσω, οι οποίοι λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 200 kWh.

Οι επιδόσεις του Roadster είναι φανταστικές, με τα 0-96 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, τα 0-160 σε 4,2΄΄ και τα 0-400 σε 8,9΄΄. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα και η αυτονομία αγγίζει τα 998 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση, αριθμός ρεκόρ για αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.







Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Elon Musk, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, το Roadster βάζει ουσιαστικά τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο στην ηλεκτροκίνηση.

Η εμπορική του πορεία στην αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει το 2020, με την τιμή να ορίζεται στα 200.000 δολάρια. Μάλιστα, η Tesla δέχεται ήδη προ-παραγγελίες με ελάχιστη προκαταβολή 5.000 δολάρια.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου