Αυτό το ποτό σας προκαλεί το χειρότερο hangover!


Αν σας αρέσει η τεκίλα, όλα καλά. Αν σας αρέσει πολύ η τεκίλα, τότε υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Όποιος δεν έχει μεθύσει με τεκίλα, δεν ξέρει τι θα πει το απόλυτο hangover! Βέβαια, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν φταίει η τεκίλα για τον πονοκέφαλο αλλά ο τρόπος που την πίνετε. Δείτε γιατί!
Ο Luis Daniel Limón, γενικός διευθυντής του αποστακτήριου La Viñata Los Osuna, στο Mazatlán του México εξηγεί ότι μπορείς να πιεις πολύ τεκίλα και να μην έχεις hangover! Αρκεί να μην συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:
1. Δεν πίνετε 100% αγάβη
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν πίνετε τεκίλα που δεν είναι νοθευμένη και έχει 100% αγάβη, αποκλείεται να σας πειράξει. Μπορεί να μην έχει διαφορά το να πιείτε παγωμένη τεκίλα ή τεκίλα με πάγο αλλά το αν θα πιείτε αγνή ή νοθευμένη αγάβη έχει μεγάλη διαφορά.
Το λευκό (silver), το amber (reposado) και το σκούρο καφέ (Añejo) είναι τα χρώματα που πρέπει να διακρίνετε μέσα στο ποτό σου
Η αγάβη είναι ένα φυτό που δεν βρίσκεται εύκολα στην αγορά, λόγω υψηλής ζήτησης και γι΄αυτό είναι πολύ πιθανό να πιείτε νοθευμένη τεκίλα. Κατά καιρούς η αγάβη εξαντλείται από την αγορά, όπως το 2014.
2. Πίνετε πολύ γλυκό κοκτέιλ τεκίλας
Αν δεν είστε σίγουροι, ότι το μπαρ που βρίσκεστε σερβίρει τεκίλα υψηλής ποιότητας, αφήστε τα γλυκά κοκτέιλ στην άκρη και παρήγγειλτε κάτι άλλο. Όπως λέει ο Limon: «Δεν είναι η τεκίλα που δημιουργεί τα hangovers, είναι ο συνδυασμός που γίνεται στα πολύ γλυκά κοκτέιλ. Αντί αυτού, μπορείτε να παραγγείλετε μια μαργαρίτα με πάγο. Ο συνδυασμός λεμονιού και αλατιού εξισορροπεί τα αποτελέσματα του αλκοόλ
3. Δεν χρειάζεται να φάτε το σκουληκάκι!
Το σκουληκάκι που επιπλέει μέσα στο μπουκάλι της τεκίλας δεν είναι αποκλειστικά για διακόσμηση. Παραδοσιακά, στο Μεξικό, έτσι πίνουν την τεκίλα, με το σκουληκάκι μέσα στο ποτήρι. Βέβαια, δεν είναι υποχρεωτικό να το καταπιείτε. Όπως λέει ο Limon: «Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο να πιείτε την τεκίλα με το σκουληκάκι-είναι απλά δυο διαφορετικοί τρόποι να το κάνετε».
4. Η τεκίλα δεν πρέπει να πίνεται σε σφηνάκι
Όταν πίνουμε σφηνάκια, είναι σαν να θέλουμε να μεθύσουμε κόβοντας δρόμο. Αλλά αν πίνουμε την τεκίλα σε σφηνάκι, καταστρέφουμε όλη την γευστική εμπειρία. Όπως εξηγεί ο Limon: « Όταν πίνετε σφηνάκι τεκίλας η mezcal, χάνετε όλα τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα που έχει το ποτό αυτό. Χάνετε την ευκαιρία για μια αληθινή αίσθηση του προϊόντος».
5. Δεν πίνουμε τεκίλα με άδειο στομάχι
Ο κανόνας για κάθε hangover είναι ο ίδιος. Ποτέ δεν πίνουμε με άδειο στομάχι. Ειδικά για την τεκίλα, ο ιδανικός συνδυασμός είναι τα πικάντικα φαγητά με πολλά μπαχαρικά, όπως ακριβώς είναι κι αυτά της κουζίνας του Μεξικού. Τα λιπαρά φαγητά καλύπτουν το στομάχι και έτσι το αλκοόλ δεν απορροφάται τόσο γρήγορα.
6. Η τεκίλα έχει οφέλη για την υγεία
Δεν είναι μόνο το μήλο που ένα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Είναι και η τεκίλα, σύμφωνα με τις έρευνες. Ο αποσταγματοποιός εξηγεί: «Η τεκίλα αυξάνει τις αισθήσεις μας. Είναι αφροδισιακή. Και κάνει σπουδαία δουλειά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, βοηθώντας μας έτσι να κάψουμε πιο πολύ λίπος».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου