Η μεσογειακή διατροφή βοηθά στην όραση;


Η «ισορροπημένη διατροφή» βοηθάει στη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να προφυλάξει τον οργανισμό μας από πολλές ασθένειες.
Η όραση... είναι μια από τις πολλές λειτουργίες που συνδέεται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ο ρόλος της διατροφής στην όραση καθίσταται σημαντικός καθώς ανεπαρκής πρόσληψη συγκεκριμένων συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε οφθαλμολογικές παθήσεις .

Πιο συγκεκριμένα:
"η έλλειψη βιταμινών και η συχνή κατανάλωση «κορεσμένων λιπαρών», έχουν σαν αποτέλεσμα - την αρτηριοσκλήρυνση των μικρών αγγείων του οργανισμού και κατ’ επέκταση των αγγείων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα!"

 Έρευνες έχουν δείξει ότι δίαιτα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως: η λουτεΐνη , η ζεαξανθίνη και η μέσος ζεαξανθίνη ασκούν - προστατευτική δράση -από την εμφάνιση... της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται σε αφθονία, σε: σπανάκι, μπρόκολο, κίτρινες πιπεριές  και στο καλαμπόκι . Προστατευτικό ρόλο παίζει επίσης η πρόσληψη - "Ω-3 λιπαρών οξέων" - με κυριότερη τη δράση του... δικοσαεξάνοικου οξέους. Τα ψάρια - τα οποία είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα - όπως: ο τόνος, ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί και ο κολιός προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Η εβδομαδιαία λοιπόν κατανάλωση ψαριών - όπως ορίζει η μεσογειακή διατροφή - κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της όρασης.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου