Γιατί τα 40 είναι τα νέα 30!


Άρθρο της Shane Krider

Έχετε πατήσει ήδη στα 40 ή πλησιάζετε; Ετοιμαστείτε για την καλύτερη δεκαετία της ζωής σας. Η ζωή κυλάει όπως εμείς την φτιάχνουμε και όλα δείχνουν πως η δεκαετία των 40 θα είναι η πιο ωραία και παραγωγική. Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ, που βρίσκομαι σε αυτή την ηλικία και θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γιατί πιστεύω ότι τα 40 είναι τα νέα 30!
Έχετε μεγαλύτερη έμπνευση

Πιστεύω πως η φόρμουλα της ζωής είναι κάπως έτσι:

1-20 χρονών: Παίρνουμε τις βασικές μας δεξιότητες

20-40 χρονών: Χρησιμοποιούμε τις δεξιότητες αυτές για να αποκτήσουμε εμπειρία στη ζωή

40-60 χρονών: Μαθαίνεις πώς να εκμεταλλευτείς αυτές τις δεξιότητες στο έπακρο, χτίζοντας τη ζωή όπως τη θέλεις.

Το θέμα είναι να αρχίσετε. Ποτέ δεν είστε αρκετά μεγάλοι

Έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Μέχρι τώρα, έχετε ζήσει ορισμένα πράγματα στη ζωή και έχετε αποκτήσει τις εμπειρίες εκείνες που σας δίνουν γνώση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Επίσης, έχετε ξεπεράσει κάποια από τα εμπόδια που συναντήσατε μικρότεροι και βγήκατε νικητές. Αυτό σας γεμίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, έχοντας πλέον ένα πιο ώριμο μυαλό και κατασταλαγμένο για το ποιοι είστε πραγματικά.

Βλέπετε το χρόνο ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό

Όσο μεγαλώνετε ο χρόνος είναι εχθρός. Συνέχεια βιάζεστε, πιέζεστε να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις και στις καταληκτικές ημερομηνίες και κάθε χρόνος που περνάει σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα. Από τα 40 και έπειτα όμως, αρχίζετε και βλέπετε το χρόνο διαφορετικά. Έχετε κατανοήσει πως δεν κερδίζετε τίποτα με το να βιάζεστε συνεχώς και πως όλα μπορούν να γίνουν στην ώρα τους αν είστε ήρεμοι και προσηλωμένοι στο στόχο σας.

Λειτουργείτε με περισσότερο ενθουσιασμό

Η εμπειρία που έχετε αποκτήσει στα 40, αλλά και αργότερα, σας βοηθάει να παίρνετε πιο εύκολα αποφάσεις και να είστε πιο ενημερωμένοι και έτοιμοι. Η σιγουριά που αποπνέει η σκέψη σας, σας βοηθά να αντιμετωπίζετε τα πράγματα με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα.

Συνεχίζετε να εξελίσεστε ως άνθρωποι

Με το εξελίσεστε και να γίνεστε πιο ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι σας βοηθά να μαθαίνετε και να βελτιώνετε το χαρακτήρα σας. Με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την απαιτούμενη θέληση, η δεκαετία των 40 προμηνύεται η πιο κατάλληλη για εσωτερική ενδοσκόπηση και αυτοβελτίωση.

Και τέλος… μια συμβουλή…
Διατηρήστε την έμπνευση στη ζωή σας ό,τι και να γίνει!


Η έμπνευση στη ζωή είναι το παν και θα πρέπει να την εξασκείτε και να φροντίζετε να μη σας εγκαταλείψει ποτέ. Κάντε πράγματα που δεν περιμένατε πως θα κάνετε, ταξιδέψτε και φροντίστε για την προσωπική σας ευεξία σε σώμα και μυαλό. Ζήστε με πάθος και απολαύστε αυτήν την υπέροχη ηλικία!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου