Με τροπολογία τα δίχτυα για τις μέδουσες και τις τσούχτρες


Με τροπολογία που προωθείται προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής αύριο Πέμπτη, θα επιτραπεί, κατ' εξαίρεση για φέτος, σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και μικρά καταλύματα) να τοποθετήσουν πλωτές εγκαταστάσεις και με τη συνδρομή ειδικών επιφανειακών διχτυών, να προστατέψουν τους λουόμενους από τις τσούχτρες.
Την τροπολογία επεξεργάστηκε ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και κατατέθηκε από τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, προκειμένου αύριο να περάσει και από την ολομέλεια.
Οι βουλευτές Μαρία Θελερίτη, ο Γιώργος Τσόγκας και ο Γιώργος Ψυχογιός με τροπολογία που κατέθεσαν ζητούν να τοποθετηθούν προσωρινά «προστατευτικά δίχτυα (πλωτά φράγματα χωρίς πάκτωση στον πυθμένα), για την προστασία των λουομένων από μέδουσες».
Η ρύθμιση θα παρέχει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις σε όλες τις τουριστικές και πολυσύχναστες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου, να λαμβάνουν μέτρα προστασίας των πελατών τους!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου