Εγκρίθηκαν τρία νέα έργα στο νοσοκομείο


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Α. Χαρίτση, χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τρία  έργα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου συνολικού ύψους 339.300€.
Η Συλλογική Απόφαση Ένταξης  (ΣΑΕ  - 091), με φορέα το Υπουργείο Υγείας δημοσιεύεται σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετικές ενέργειες-αιτήματα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κορίνθου προς το Υπουργείο Υγείας:

1.Χρηματοδοτείται η προμήθεια χειρουργικής τράπεζας ορθοπεδικής χρήσης (ύψους 80.000€).

    Χρηματοδοτείται η προμήθεια αυτοκινήτου κινητής μονάδας αιμοληψιών για την Αιμοδοσία του Νοσοκομείο Κορίνθου (ύψους 90.000 €).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  απόσυρση του αυτοκινήτου για την κινητή Μονάδα Αιμοληψιών είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά του απαιτούμενου εξοπλισμού για τις αιμοληψίες, στη μεταφορά του προσωπικού στους χώρους διενέργειας της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και στη μεταφορά των προσφερθέντων μονάδων αίματος.
Γι΄αυτό και η έγκριση του εν λόγω έργου έχει τεράστια σημασία για τη λειτουργία της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Κορίνθου, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Πελοπόννησο και πανελλαδικά και διαχειρίζεται περί τις 8.000 μονάδες αίματος ετησίως.

    Χρηματοδοτείται η προμήθεια εξοπλισμού για την λειτουργία του ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, (ύψους 169.300€).

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία έργα (Κινητή μονάδα Αιμοδοσίας και Ψυχιατρικό Τμήμα) ήταν ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007-2013 χωρίς να υλοποιηθούν λόγω λήξης του προγράμματος και χρηματοδοτούνται τώρα από το ΠΔΕ 2017.

Και τα τρία αυτά έργα θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της προσφερόμενης νοσοκομειακής περίθαλψης, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ελαχιστοποίηση του χρόνου αντιμετώπισης των περιστατικών, και στην αποφυγή της καθυστέρησης και ταλαιπωρίας των πολιτών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες υγείας.
Παράλληλα θα συμβάλλουν στην διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και στην προστασία της υγείας των πολιτών στην περιοχή της ευθύνης του νοσοκομείου.
Η κυβέρνηση σταθερά προσανατολισμένη στην προάσπιση της δημόσιας υγείας προχωράει με εντατικούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση και αναβάθμιση των δομών υγείας και την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πολιτών. 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου