Επανέρχονται οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας..!


Για να μπορέσει κάποιος να γίνει επαγγελματίας αλιέας έπρεπε να αγοράσει υπάρχουσα άδεια.

«Αναθεωρείται το απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον κλάδο, με απαρχή την αλλαγή της νομοθεσίας για την επαγγελματικότητα των αλιέων και τον τρόπο έκδοσης των αδειών επαγγελματικής αλιείας, το οποίο εφαρμόζεται από Βασιλικό Διάταγμα του 1966!», τονίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «Η αλιεία σε πορεία βιώσιμη και αειφορική μετά την εγκατάλειψη»

«Η καινοτομία και το αναπτυξιακό κριτήριο που θα φέρει το εν λόγω νομοθέτημα, είναι το ξεκαθάρισμα του κλάδου σε αυτούς που πραγματικά ζουν από την αλιεία, καθώς και η έκδοση νέων αδειών αλιείας, από το απόθεμα αλιευτικής ικανότητας που διαθέτει η χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει κάποιος να γίνει επαγγελματίας αλιέας ήταν να αγοράσει υπάρχουσα επαγγελματική άδεια αλιείας, με κόστος αρκετές χιλιάδες ευρώ» συνεχίζει.

Καταλήγοντας επί του θέματος των αδειών αναφέρει: «Παράλληλα,  προσανατολιζόμαστε  στην επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας και στη δημιουργία μητρώου ερασιτεχνών αλιέων. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μια πιο ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων, καθώς σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι ερασιτέχνες αλιείς και ποιος ο αντίκτυπός τους στα ιχθυοαποθέματα».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου