Πνίγηκε ο Κορίνθιος Μητροπολίτης Καβάλας Προκόπιος!!!


Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 78 ετών ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος. Ο μακαριστός ποιμενάρχης βρέθηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου από τον διάκο που έσπευσε να τον συναντήσει για το μεσημεριανό φαγητό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μητροπολίτης υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε στην παραλία μπροστά από το επισκοπείο του νησιού, όπου η Ιερά Μητρόπολη διατηρεί και τις θερινές κατασκηνώσεις.

Ο μητροπολίτης λόγω του αιφνιδίου θανάτου θα μεταφερθεί στην Κομοτηνή για νεκροψία – νεκροτομή. Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να ορίσει τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ως τον αρχαιότερο από τους όμορους επισκόπους, ενώ δεν αποκλείεται χρέη τοποτηρητή να αναλάβει και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου Προκόπιος που γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, συμπλήρωσε 41 χρόνια επισκοπικής ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος (Μιχαήλ) Τσακουμάκας γεννήθηκε στο χωρίο Βουνό της Χίου το 1939.
Πολύ μικρός ήρθε με την μητέρα του στην Κόρινθο και μεγάλωσε εδώ.
Η Κόρινθος ήταν η πόλη του όπως δήλωνε σε κάθε ευκαιρία και την επισκεπτόταν πολύ συχνά μέχρι πρόσφατα γιατί η  μητέρα του όταν απεβίωσε ετάφη στο κοιμητήριο του Λουτρακίου, όπου βρίσκεται και σήμερα.
Αποφοίτησε το 1958 από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και στην συνέχεια μπήκε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1963.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1960 και Πρεσβύτερος το 1965 απο τον τότε Μητροπολίτη Παντελεήμονα. Υπηρέτησε έως το 1974 Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Το 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Ενθρονίστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παύλου στις 15 Ιουνίου.
Την ημέρα της ενθρόνισης του η Καβάλα είχε γεμίσει Κορίνθιους οι οποίοι με πούλμαν είχαν πάει για να τον τιμήσουν επειδή ήταν εξαιρετικά αγαπητός στην πόλη.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου