Hyades Mountain Resort: Η Turkish Airlines έρχεται στα Τρίκαλα...!


Ενα μικρό «ελβετικό χωριό» με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.
'Ετσι θα χαρακτήριζε κανείς το Hyades Mountain Resort, μια πρότυπη οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στα Τρίκαλα Κορινθίας, που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κολοσσού στις αερομεταφορές, της Turkish Airlines και να συνάψει αποκλειστική συμφωνία, αποδεικνύοντας ότι ο τουρισμός μπορεί και φέρνει κοντά τους δύο λαούς.
Μία επίσκεψη υψηλόβαθμου στελέχους του τουρκικού αερομεταφορέα στα Κάτω Τρίκαλα και η διαμονή του στα φιλανδικού τύπου σαλέ που έχει φτιάξει με μεράκι ο Γιάννης Λαζόπουλος ήταν αρκετά για να κλείσει το deal που θα βοηθήσει την περιοχή να αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Οι επιβάτες αλλά και οι εργαζόμενοι της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη, θα μπορούν από εδώ και στο εξής να απολαμβάνουν εκπτώσεις στην διαμονή τους στο ξενοδοχείο. «Η συμφωνία δεν πρόλαβε να κλείσει μήνα και ήδη έχουμε τις πρώτες κρατήσεις», λέει στο newmoney.gr ο Γιάννης Λαζόπουλος που εγκατέλειψε την Αθήνα – συγκεκριμένα τον Πειραιά- και πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Ορεινής Κορινθίας.
Χτισµένο σε υψόµετρο 1.000 µέτρων το Hyades Mountain Resort λειτουργεί από το 2010. Για την κατασκευή των σαλέ ο κ. Λαζόπουλος τόλμησε να επενδύσει μέσα στην κρίση, θέλοντας να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό. Πούλησε το εργοστάσιο που είχε, εντάχθηκε στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη γη που είχε αγοράσει στην Ορεινή Κορινθία, έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Μαζί με τον γιό του, Στέφανο Λαζόπουλο «τρέχουν» την επιχείρηση και σχεδιάζουν νέες συνεργασίες και επενδύσεις.
Τα σπίτια είναι φτιαγμένα αποκλειστικά με κορμούς δέντρων που ταξίδεψαν από την Φιλανδία, μαζί με εργάτες που διέθεταν το απαραίτητο know how. Δεν είναι μόνο το μεγάλο τζάκι, τα τεράστια παράθυρα με θέα τον Κορινθιακό και η απόλαυση του τζακούζι που τα κάνουν ξεχωριστά. «Είναι η αίσθηση ότι κοιμάσαι μέσα στο δάσος» περιγράφει ο κ. Λαζόπουλος.

Διακρίσεις
Μετά από επτά χρόνια λειτουργίας, το Hyades Mountain Resort έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες, ανάμεσα τους και πολύ γνωστούς πολιτικούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Οι βραβεύσεις δεν άργησαν να έρθουν. Το ξενοδοχείο έχει ταχέως αναρριχηθεί στο booking.com και αποτελεί από τις ελάχιστες αν όχι η μόνη επιχείρηση παγκοσμίως που για δύο συνεχόμενα χρόνια (2015-2016) έχει αξιολόγηση 10 από τους επισκέπτες. Επι τρια χρόνια βραβεύεται και από το tripadvisor.
Το Υάδες Resort κατάφερε να μπει στη λίστα με τα καλύτερα 10 καταλύματα της booking για το 2015. Πέτυχε τις καλύτερες κριτικές και άριστη βαθμολογία για τις κατηγορίες – αξία (great value), νόστιμο πρωινό, ζεστό καλωσόρισμα, φιλικοί οικοδεσπότες και αίσθηση σαν το σπίτι σας».


Δουλεύει όλο το χρόνο
Ποιος είπε ότι τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι αποκλειστικά χειμερινός προορισμός. Τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε γεμάτοι, λέει ο κ. Λαζόπουλος και εξηγεί: «Η τοποθεσία είναι ιδανική επιλογή και για το καλοκαίρι, αφού σε λιγότερο από 20 χλμ μπορείς να βρεθείς στις «μπλε» παραλίες του Ξυλοκάστρου και το βράδυ να επιστρέψεις στη δροσιά του βουνού. Κι όλα αυτά μόλις 143 χλμ από την Αθήνα.
Το ροζέ κρασί των Υάδων
Στο τέλος Αυγούστου κάθε χρόνο, σε υψόμετρο 800-900 μέτρων στις πλαγιές της Ζήρειας, ανθρωποι που υπηρετούν το κρασί, μαζεύουν με προσοχή τους καρπούς δύο εξαιρετικών ποικιλιών σταφυλιού «Περαχωρίτη» και «Αγιοργήτικου» και ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία, παράγουν ένα ροζέ κρασί με σταθερά άριστη ποιότητα. Γεύση ανάλαφρη, ερυθρωπό χρώμα, γλυκιά επίγευση και αρώματα άνοιξης, που αναδεικνύονται καλύτερα αν το απολαύσετε δροσερό.
Για επτά ολόκληρα χρόνια, το χύμα κρασί που απολάμβαναν οι επισκέπτες του Hyades Mountain Resort έψαχνε τρόπο να πετάξει πάνω από τα σύνορα των Υάδων. Πλέον, αφού βρέθηκε το κατάλληλο εμφιαλωτήριο, το μπουκάλι και η ετικέτα το Ροζέ των Υάδων είναι έτοιμο να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και γιατί όχι σε όλο τον κόσμο.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου