Οι παχουλοί πιο άπιστοι και με διπλάσιες σεξουαλικές επαφές

 
Οι άνδρες με παραπανίσια κιλά, που συνηθίζουν να παραβιάζουν δίαιτες και να μη δείχνουν εγκράτεια στο τραπέζι, είναι και πιο... μπερμπάντηδες!
Το βάρος φέρεται ότι εμπλέκεται με την αφοσίωση στον σύντροφο, εξηγεί η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, που έγινε την τελευταία πενταετία σε δείγμα 5.000 ανδρών που το επισκέφθηκαν.
Οι παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, έχουν διπλάσιο αριθμό ερωτικών συντρόφων σε σχέση με τους λεπτότερους, αναφέρει ο πρόεδρος του ινστιτούτου, ουρολόγος ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που συνοψίζει:
Τα γονίδια
«Σε συνδυασμό με τα ευρήματα γονιδιακών ερευνών, οι οποίες δείχνουν πως τα γονίδια που ελέγχουν το βάρος μας είναι ίδια με εκείνα που ελέγχουν τη σεξουαλική συμπεριφορά μας, οι παχύσαρκοι είναι δύο φορές πιο άπιστοι από τους αδύνατους και απολαμβάνουν διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών». Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και έρευνα στις ΗΠΑ το 2016, στην οποία μελετήθηκαν 100.000 άνδρες.
Η αιτία είναι η λεπτίνη, μια πρωτεΐνη που ελέγχει το βάρος αλλά και τη σεξουαλική απόδοση. Στους παχύσαρκους η πρωτεΐνη αυτή δημιουργεί ένα αντίγραφο, που «ξεγελά» το γονίδιο κορεσμού πείνας και σεξουαλικής βουλιμίας.
«Ο οργανισμός που το φέρει δεν έχει την αίσθηση του κορεσμού στο φαγητό και της βαρεμάρας στο σεξ!» εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου