Στην Ζαβίτσα την Κυριακή ο ορειβατικός Κορίνθου


Ελάτε να περπατήσουμε την Κυριακή στις 5 Μαρτίου 2017 στη Ζάβιτσα που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Αρκαδίας, αποτελώντας τα φυσικά όρια της περιοχής με το νομό Αργολίδας. Η μεγαλύτερη κορυφή είναι ο Προφήτης Ηλίας στα 974 μέτρα. Οι ανατολικότερες παρυφές της καταλήγουν στη θάλασσα του ευρύτερου Αργολικού κόλπου. Στους πρόποδές της βρίσκονται μεταξύ άλλων τα χωριά: Ξηροπήγαδο, Κάτω Βέρβενα, Κάτω Δολιανά και Προσήλια.

Η πορεία μας ξεκινάει από το Κιβέρι Αργολίδας με υψόμετρο 26μ. και ανεβαίνοντας δίπλα σε φαράγγι φτάνουμε στο χωριό Ζάβιτσα και στην εκκλησία Μεταμόρφωση Σωτήρος στα 750μ.

1. Από εκεί ξεκινάει μονοπάτι ορειβατικό (κόντρα) ως τον προφήτη Ηλία (974μ.) και η πορεία μας συνεχίζει στην κορυφογραμμή και κατηφορίζει νότια της Ζάβιτσας προς τον Άγιο Παντελεήμονα (620μ.) και το χωριό Κάτω Βέρβενα (30μ.) όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο. Είναι ένα μονοπάτι με καταπληκτική θέα προς τον Αργολικό κόλπο το οποίο αξίζει να περπατήσει κανείς.

Ω.Π. : 7-8 και Β. Δ. : Β

2. Οι πεζοπόροι θα επιστρέψουν στο Κιβέρι ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι.

Ω.Π. : 7 και Β. Δ. : Α+

Εξοπλισμός:

Μπότες ορειβατικές, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, γκέτες, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), ορειβατικό παντελόνι, σκούφος , γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, ατομικό φαρμακείο, φακός

με εφεδρικές μπαταρίες, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό, με εφεδρικές μπαταρίες, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό, μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο για όσους το επιθυμούν.

Αναχώρηση: Στις 7:30 το πρωί από τα περιβολάκια

Κόστος Συμμετοχής: 10€

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στην Αρχηγό:

Καψάλης Κοσμάς 6930376160

Γεώργας Χρήστος 6973234718

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00)

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου