Σπάνια μορφή καρκίνου πίσω από τα εμφυτεύματα μαστού


Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται στην προσθετική μαστού ευθύνονται για μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος.
Αυτό επιβεβαιώνει η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων, η οποία αποκάλυψε ότι έχει καταγράψει τον θάνατο εννέα γυναικών από αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα και συνολικά 359 τέτοια περιστατικά σε όλη τη χώρα.
«Ολες οι πληροφορίες που έχουμε επί του παρόντος υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες με εμφυτεύματα διατρέχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο (να εμφανίσουν καρκίνο), αλλά ο κίνδυνος αυτός εμφανίζεται αυξημένος σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί σε τέτοια επέμβαση» αναφέρει η υπηρεσία στη σχετική ανακοίνωσή της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει ότι το αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα μπορεί να συνδέεται με τα εμφυτεύματα στήθους.

Το περιεχόμενο του εμφυτεύματος δεν φαίνεται να παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο: Οι 186 καρκίνοι εντοπίστηκαν σε γυναίκες με εμφυτεύματα που περιείχαν σιλικονούχο τζελ και οι 126 σε γυναίκες με εμφυτεύματα με διάλυμα άλατος. Για τους υπόλοιπους καρκίνους δεν υπάρχουν στοιχεία. Το είδος της επιφάνειας του εμφυτεύματος, όμως, ίσως έχει κάποια σχέση, καθώς οι περισσότεροι καρκίνοι διαγνώστηκαν σε γυναίκες των οποίων τα εμφυτεύματα έφεραν μικρές πτυχώσεις, δηλαδή δεν ήταν λεία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα εμφυτεύματα αφαιρέθηκαν, αλλά ορισμένες γυναίκες χρειάστηκε επίσης να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία και σε ακτινοβολίες.
Τον Δεκέμβριο, οι Αρχές της Αυστραλίας είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν 46 καρκίνους που σχετίζονται με εμφυτεύματα στήθους. Από αυτές τις γυναίκες οι τρεις πέθαναν.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου