Ο σεμνός Κορίνθιος καθηγητής της νευροχειρουργικής..!

Οι σπουδαίοι Κορίνθιοι συνηθίζουν να περνούν απαρατήρητοι,ακριβώς γιατί μιλούν μόνο με το έργο και την πορεία τους και δεν κάνουν θόρυβο απλά για να ακουστούν.
Στην Ιατρική σχολή της Πάτρας υπάρχει ένας πολύ σπουδαίος Κορίνθιος που είναι πλέον αναπληρωτής καθηγητής της Νευροχειρουργικής, στο Πανεπιστήμιο.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντογιάννης, κάνει μία σπουδαία επιστημονική καριέρα αλλά ποτέ δεν ξεχνά την Κόρινθο και τους Κορίνθιους.
Είναι πάντα εκεί για όποιον Κορίνθιο, βρεθεί στο Νοσοκομείο του Ρίο και τον χρειαστεί.
Ενας άνθρωπος λιτός και σεμνός που απο τα χέρια έχουν σωθεί άπειροι συμπατριώτες μας
Θεωρείται απο τους σημαντικότερους νευροχειρουργούς της χώρας, όμως ο ίδιος έχει επιλέξει να κρατά χαμηλούς τόνους γιατί έτσι μεγάλωσε απο παιδί και έτσι έμεινε.
Ενας χαμογελαστός άνθρωπος, που εμπνέει σεβασμό και εκτίμηση.
Είναι ένας Κορίνθιος που τιμά την πόλη γιατί και ο ίδιος την αγαπά πολύ.
Ενας σπάνιας ποιότητας άνθρωπος.!


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε και έζησε στην Κορίνθο. 
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 1984-1990. Ειδικεύθηκε στην Νευροχειρουργική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών (Διευθυντής Ν. Παπαδάκης). Πήρε τον τίτλο ειδικότητας νευροχειρουργού το 1999 και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή το 2001. Στην συνέχεια εξειδικεύθηκε στον τομέα της λειτουργικής νευροχειρουργικής στο πανεπιστήμιο Umea, Sweden (2001-2) και στο πανεπιστήμιο British Columbia, Vancouver , Canada (2002-2003). Εργάστηκε σαν επιμελητής στο ΕΣΥ 2003-2007 και στην συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως επίκουρος καθηγητής 2007-2013, και έκτοτε ως αναπληρωτής καθηγητής.
Οι ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις του αφορούν την διαταραχή της κινητικότητας (δυστονίες, πάρκινσον) και το χρόνιο άλγος (νευραλγία τριδύμου). 
Η κλινική του ενασχόληση καλύπτει παθήσεις νευρολογικές και παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές).
Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής σε 5 διεθνή περιοδικά και μέλος της κριτικής επιτροπής αποδοχής άρθρων σε 7 διεθνή περιοδικά.

Γιάννης Λάμπρου
Μάρτιος 017
Street life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου