Διάλεξη Γιαμπουράνη στο επιμελητήριο το Σάββατο


Μία σημαντική διάλεξη του ερχόμενο Σαββάτου (18/2, 18.30) στο Επιμελητήριο Κορίνθου από τον Γιώργο Γιαμπουράνη : Μια διάλεξη με την ματιά ενός οικονομολόγου της οικονομικής της πράξεως για τα προβλήματα και τις διεξόδους από τις δύο μεγαλύτερες θεμελιακές μάστιγες της μετανεωτερικής εποχής μας :

Την Απάτη, επειδή οι όποιοι ισχυροί μας αποκρύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τους, που είναι η οικονομική ηγεμονία εις βάρος μας, χάριν της παράφρονος επιθυμίας τους για εκτελεστική ισχύ.

Την Αυταπάτη, επειδή οι ανίσχυροι εαυτοί μας ενδίδουν σε ασύμμετρες και δολίως προβαλλόμενες οικονομικές «ευκολίες», «ευκαιρίες», «συμφέρον» και «κέρδος» με κόστος τον αυτοεγκλεισμό μας.

Αποκρυπτογραφούνται οι θεμελιακές αιτίες της διηνεκούς κακοδαιμονίας μας. Αποθωρακίζονται και απογυμνούνται οι ολετήριες δυνάμεις κακόβουλων ιδρυμάτων και θεσμοθετήσεων από τις φενάκες της «πολιτικής ορθότητος». Είναι μιά επιχείρησις διαλαλήσεως του τί ακριβώς συμβαίνει. Ίσως με επώδυνο τρόπο. Αλλά πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 6.30
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου