Ποιο είναι το μοβ πουλί που έχει «τρελάνει» το διαδίκτυο


Ολοένα και περισσότερο συναντάμε online το μοβ πουλί, το επονομαζόμενο Trash Dove, όπως φαίνεται στα σχετικά Facebook Stickers στο timeline μας. Τι είναι όμως και γιατί το βλέπουμε συνέχεια τον τελευταίο καιρό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλα ξεκίνησαν από την Syd Weiler, μία ταλαντούχα σχεδιάστρια από τη Φλόριντα που επινόησε την ιδέα του Trash Dove τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το ζωγράφισε και στη συνέχεια το ανέβασε στο twitch channel της. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι της έδωσε την έμπνευση, η καλλιτέχνης πάντως σε σχετική ερώτηση που της έχει γίνει σημειώνει ότι το «μοβ πουλί» είναι «ό,τι θέλετε να είναι».

Η Weiler πρώτα υπέβαλλε τα σχέδιά του Trash Dove στο iOS10 sticker store και στη συνέχεια (αφού αυτό έγινε hit στο App Store) και στην πλατφόρμα του Facebook. Κι εκεί είναι που η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα…

Τα stickers δημοσιεύθηκαν στο Facebook στις 31 Ιανουαρίου. Σε ελάχιστες μέρες, οι λογαριασμοί της Syd σε Facebook και Twitter γέμισαν με ένα σωρό memes. Πώς έγινε αυτό; Όλα οφείλονται στην… Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με το «Know your Meme» το πρώτο meme που έδειχνε το μοβ πουλί προέρχεται από μία ταϊλανδέζικη σελίδα, που το video που έφτιαξε μ’ αυτήν την έμπνευση είχε 4 εκατ. views.

Το θέμα αντιλήφθηκαν πολλά sites με νέα στη χώρα και εύκολα #purplebird hashtag άρχισε να γίνεται trend στο twitter. Και κάπως έτσι η «τρέλα» επέστρεψε στις ΗΠΑ και έφτασε και στην Ευρώπη, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί άρχισαν να εκνευρίζονται και να ζητούν τα σχετικά gifs ακόμη και να γίνουν ban από το Facebook.

Παραμένει άγνωστο τι το έκανε viral, όμως πολλοί εικάζουν ότι το γεγονός ότι η λέξη για το πουλί (nok) στην Ταϊλάνδη περιγράφει επίσης κάποιον μοναχικό.

Πλέον το «μοβ πουλί» είναι παντού και η Syd ευχαριστεί γι’ αυτό την… Ταϊλάνδη και σε σχετικό post στο Facebook.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου