Γιατί ο Πνευματικός επέλεξε ως αντίπαλο τον Νανόπουλο το 2019


Πρόσφατα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε:
Με θέλουν κάποιοι υποψήφιο βουλευτή γιατί αυτό εξυπηρετεί το σύστημα Πνευματικού αλλά εγώ θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος το 2019.
Η ανάλυση αυτή του κ.Νανόπουλου είναι εντελώς λανθασμένη.
Κατ' αρχήν αυτοί που του λένε να πάει στο κομματικό ψηφοδέλτιο όπως και ο ίδιος δήώσε είναι στον χώρο της ΝΔ ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν σχέσεις με τον Πνευματικό.
Δεν του το λένε Συριζαίοι,Πασόκοι κλπ.
Η ανάλυση του κ.Νανόπουλου είναι κακή ανάγνωση (κατά την γνώμη μας) της πραγματικότητας.
Ο συνδυασμός του "Συμμαχία Πολιτών", έχει περισσότερη ενότητα σε όσους δεν εξελέγησαν παρά στους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους.
Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τα πράγματα πολλές φορές είναι τραγικά και ο επικεφαλής ουσιαστικά μόνο τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρήστο Κορδώση έχει να στηρίζει τις θέσεις του χωρίς συχνές μετακινήσεις.
Στην κοινωνία δεν υπήρξε, ούτε και υπάρχει η αίσθηση της συνεκτικής και συνεπούς θεσμικής αντιπολίτευσης που θα έφερνε σε αμηχανία την συμπολίτευση.
Υπάρχουν επώνυμες αποσκιρτήσεις απο τον συνδυασμό άλλες που έχουν γίνει γνωστές αλλά και άλλες που μπορεί να μην είναι γνωστές στον συνδυασμό αλλά είναι ΗΔΗ γνωστές στον Αλέκο Πνευματικό.
Ο δήμαρχος λοιπόν όχι μόνο δεν θέλει αντικατάσταση του κ.Νανόπουλου, αλλά τον έχει ΗΔΗ επιλέξει ως αντίπαλο, με βάση τα παραπάνω και άλλα ακόμα.
Δεν θέλει ο Πνευματικός να βρεί μπροστά του καμία έκπληξη π.χ. του σημερινού αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη, που θα είναι δυσάρεστη για αυτόν.
Θέλει να παίξει στα σίγουρα με έναν αντίπαλο που πλέον ούτε θα τον εκπλήξει και πολύ περισσότερο δεν θα τον αιφνιδιάσει όπως έγινε το 2014...!
Εδώ και 3 σχεδόν χρόνια η δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα, όχι μόνο περνούν άβρεχτοι στα δημοτικά συμβούλια. αλλά επιβάλουν και την πολιτική τους.
Οση προσπάθεια εγκλωβισμού του Βασίλη Πανταζή και να επιχειρείται, ο ίδιος έχει δημόσια και καθαρά ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πάει ποτέ πάλι στην αντιπολίτευση.
Και την στάση του θα την καθορίσει το κλίμα την εποχή των αποφάσεων..!
Είναι δεδομένο ότι εξω-δημοτικά στελέχη του κ. Νανόπουλου που αναλύουν σωστά τα πράγματα, αντιλαμβάνονται ότι ο δήμαρχος παίζει εύκολα στις ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις της Συμμαχίας Πολιτών και κερδίζε έδαφος και στελέχη.
Αντίθετα ο κ.Νανόπουλος δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει κανένα.!
Οι πληροφορίες μου μάλιστα λένε ότι γίνονται εισηγήσεις στον κ.Νανόπουλο για αλλαγή πλεύσης αλλά δεν εισακούγονται με αποτέλεσμα τα προβλήματα να υπάρχουν καθημερινά.
 Εν κατακλείδι, η ανάλυση του κ.Νανόπουλου, ότι τον φοβάται το επιχειρηματικό σύστημα Πνευματικού είναι μακριά απο την πραγματικότητα.Αντίθετα τον θέλουν ως αντίπαλο.
Ετσι όπως είναι σήμερα η δημοτική ομάδα του επικεφαλής της μειοψηφίας, αποτελεί εύκολη λεία για τον δήμαρχο που όντως ξέρει καλά να κάνει πολιτική.
Οπως έλεγε και ο Αϊστάιν...«Τρέλα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα».
Γ.Λ.
Φεβρουάριος 2017
Street life
 


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου