Στις 19 Φλεβάρη το Φεστιβάλ Πελοποννησιακών Οίνων


Τον πλούτο και τη μοναδικότητα του Πελοποννησιακού Αμπελώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι συμμετάσχουν στην ετήσια γευσιγνωσία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) στις 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton.

Το Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) που συνοδεύεται πάντα με γευσιγνωσία κρασιών. Με φρέσκο λογότυπο, μοντέρνα ιστοσελίδα και καινούριες ιδέες οι οίνοι Πελοποννήσου, στοχεύουν στην εξωστρέφεια και στο να φέρουν νέους φίλους στο κρασί! Το όνομα Peloponnese Wine Festival θα συνοδεύει τους Οίνους Πελοποννήσου, όπου και αν ταξιδεύουν, εντός και εκτός της χώρας.

Η αρχή γίνεται στην Αθήνα, σε διαφορετική εποχή από τις προηγούμενες εκδηλώσεις, ώστε να μπορούν να παρουσιαστούν και τα κρασιά του τρύγου που προηγήθηκε.

Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, έρχονται ‘ανανεωμένα’ να κατακτήσουν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά, δίνοντας ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.

Με ρεκόρ συμμετοχών, που παρουσιάζει αύξηση 50% από τις προηγούμενες χρονιές, 44 μέλη - παραγωγοί από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά θα σας περιμένουν το οινόφιλο κοινό και του επαγγελματίες να συστηθούν, να τα ‘ξαναπούν’, να δοκιμάσει τα κρασιά τους αλλά και να συζητήσουν. Να ανακαλύψει τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Να γνωρίσει τις γηγενείς ποικιλίες, αυτές που είναι ήδη γνωστές αλλά και τις πιο σπάνιες, τα αμέτρητα ΠΟΠ κρασιά, αλλά και κρασιά από διεθνείς ποικιλίες που έχουν συνησφέρει την ανάδειξη του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Θα δοκιμάσουμε τα φρέσκα κρασιά του 2016 αλλά και κρασιά από τις προηγούμενες χρονιές. Περισσότερα από 300 κρασιά από Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Ρομπόλα, Μαυροδάφνη, Φιλέρι, Λαγόρθι, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Ασπρούδες, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, Βερτζαμί αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και από πολλές ακόμα ποικιλίες από τα αυθεντικά αμπελοτόπια της Πελοποννήσου, θα παρουσιαστούν και θα δοκιμαστούν στην έκθεση.

Το Peloponnese Wine Festival λοιπόν, θα πλαισιωθεί για πρώτη φορά από τόσες πολλές και διαφορετικού στιλ, παράλληλες εκδηλώσεις. Θα πραγματοποιηθούν τρία master classes, συνδυασμοί κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και ‘τεστάκια’ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή.

Στην ‘παλαιωμένη Πελοπόννησο’, με εισηγητή τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET θα δοκιμάσουμε ερυθρά κρασιά με ηλικία από 10 μέχρι 20 χρόνια, με σκοπό να αποδείξουμε ότι τα κρασιά της Πελοποννήσου ανήκουν στα μακροβιότερα κρασιά της χώρας. Θα ανακαλύψουμε και θα γευτούμε τους θησαυρούς της Πελοποννήσου, μέσα από τις αμέτρητες γηγενείς ποικιλίες, με οδηγό 4 οινολόγους της νέας γενιάς από τα οινοποιεία την περιοχής. Το τρίπτυχο των master class ολοκληρώνεται με τις διεθνείς ποικιλίες. Ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα μας μιλήσει για τις διεθνείς ποικιλίες που συναντάμε στην Πελοπόννησο και τη σπουδαιότητα τους, πάντα δοκιμάζοντας αντιπροσωπευτικά κρασιά. Στα master classes οι θέσει είναι περιορισμένες, οπότε οι φίλοι που ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους μέσα από το site της εκδήλωσης.

Θα δοθεί έμφαση στον συνδυασμό κρασιού και φαγητού, παντρεύοντας τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, όπως τυριά, αλλαντικά και σοκολάτες, με ξηρά και γλυκά κρασιά από τον Αμπελώνα της Πελοποννήσου! Ποια ερυθρά κρασιά ταιριάζουν με αλλαντικά και ποια λευκά μπορούν να σταθούν δίπλα σε παραδοσιακά τυριά. Θα δημιουργηθούν και σοκολατάκια με προϊόντα από την Πελοπόννησο και θα συνοδευτούν με υπέροχα γλυκά κρασιά της περιοχής.

Τέλος οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα, πριν φύγουν από την εκδήλωση, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στον Πελοποννησιακό αμπελώνα και την ικανότητα τους να αναγνωρίζουν σε τυφλή δοκιμασία τις ποικιλίες. Όσοι απαντήσουν σωστά και πιάσουν το 100%, θα μπουν σε κλήρωση για 2 οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και στην Νεμέα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου