Πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων στην Πελοπόννησο


Εναν πρότυπο μηχανισμό σε τοπικό επίπεδο για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων κυρίως στον τουριστικό τομέα δημιουργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Πελοπόννησος συμφώνησαν μέσω προγραμματικής σύμβασης στην υλοποίηση ενός προγράμματος μελέτης και προβολής των επενδυτικών δυνατοτήτων στην Αργολίδα, στην Αρκαδία, στην Κορινθία, στη Λακωνία και στη Μεσσηνία.
Τα συμβαλλόμενα μέρη θα παρέχουν υπηρεσίες σχετικά με τη μελέτη, διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας καθώς και για την ανάδειξη και προβολή ανεκμετάλλευτων μέχρι σήμερα επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως κύριος φορέας του έργου είναι να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην προσέλκυση, διευκόλυνση και επιτάχυνση υλοποίησης των μεγάλων ξένων επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού και θα οικοδομηθεί μία ενιαία ταυτότητα επικοινωνίας, ώστε σε πρώτη φάση να επιτευχθεί η διαφοροποίηση από άλλες ανταγωνιστικές επιλογές. Επίσης, θα δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη επιστημονικά τεκμηρίωση σε ζητήματα που αφορούν τα κατάλληλα νομικά εργαλεία και τους θεσμικούς υποδοχείς των επενδύσεων. Παράλληλα, εφόσον κριθεί σκόπιμο θα υπάρχει δυνατότητα διερεύνησης τρόπων δέσμευσης των υποψήφιων επενδυτών σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο, ώστε τα οφέλη από την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου να διαχέονται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στις τοπικές κοινωνίες.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου