«Βόμβα» ψύχους θα χτυπήσει την Ελλάδα


Κακοκαιρία επικρατεί από το βράδυ της Δευτέρας σε όλη την χώρα αλλά τα πράγματα τις επόμενες ημέρες θα γίνουν χειρότερα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους  από το πρωί της Πέμπτης η χώρα θα αντιμετωπίσει  την ψυχρή μάζα αέρα που έρχεται από την Ρωσία που θα έχει ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος να κατρακυλήσει και σε πολλές περιοχές να πέσει πολύ κάτω από το μηδέν.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγραψε στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: «Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα».
Σε ότι αφορά τις θερμορκασίες που θα επικρατήσουν τόνισε πως: «Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών. Σίγα σίγα το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα «χτυπήσει» ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου