Σε ποιο από τα 16 είδη προσωπικοτήτων ανήκεις;


Οι ψυχίατροι, βασιζόμενοι σε έρευνες και μελέτες χαρακτηριστικών, έχουν εντοπίσει 16 είδη προσωπικοτήτων. Σε ποιο είδος ανήκεις και με ποιους διάσημους μοιάζεις; (Pics)
Εύη Κιόρρι
Ψυχίατροι μελέτησαν συμπεριφορές και χαρακτηριστικά διάσημων και κατέληξαν στην ύπαρξη 16 διαφορετικών προσωπικοτήτων.
Στόχος της έρευνας είναι να δείξει ότι όλοι μας μπορεί να είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά όλοι έχουμε κάτι κοινό και αυτό το κοινό δεν συναντάται στο DNA μας, αλλά στην προσωπικότητά μας.
Η προσωπικότητα του καθενός μπορεί να διαμορφωθεί από τα διαφορετικά ερεθίσματα που δέχεται, ωστόσο είναι πολλές οι φορές που θέλοντας και μη συναντάμε ομοιότητες στον χαρακτήρα με άλλους ανθρώπους.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΔΩ

Παρατηρητικός
Όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι συγκεντρωμένοι στις ανάγκες τους, έχοντας πάντα το βλέμμα τους στραμμένο στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη ζωή τους. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να παρατηρούν έντονα οτιδήποτε συμβαίνει στο προσωπικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, ώστε να είναι σίγουροι ότι τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιό τους. Διάσημοι που ανήκουν στους παρατηρητικούς είναι η Χίλαρι Κλίντον, ο Andrew Jackson, Lyndon Johnson, James Monroe κλπ.
Υποστηρικτικός
Όλοι αγαπούν εκείνους που διαθέτουν τον συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας, καθώς όσοι ανήκουν σ' αυτή τη κατηγορία είναι πάντα εκεί για τους άλλους. Οι υποστηρικτικοί χαρακτήρες δείχνουν πάντα κατανόηση και δεν κρίνουν τους άλλους, συνήθως συνθέτουν την εικόνα που έχουν για τους άλλους ανθρώπους συγκεντρώνοντας συγκεκριμένες πληροφορίες, τις οποίες χρησιμοποιούν για να δείξουν την υποστήριξή τους. Διάσημοι που ανήκουν στους υποστηρικτικούς είναι ο Hugh Jackman, η Penelope Cruz, η Sarah Palin κλπ.
 Ερευνητής
Το σίγουρο είναι ότι είσαι πολύ πιστός / η, είσαι ο άνθρωπος που θα τρέξουν όλοι για μια συμβουλή. Είσαι ο άνθρωπος που βάζει την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα πάνω απ' όλα, αποτελείς υπόδειγμα πολίτη, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει θετικά την κοινότητα στην οποία ανήκει. Τέτοιοι διάσημοι είναι η Natalie Portman, ο Sean Connery, ο George Washington, ο Jeff Bezos κλπ.
Υπερασπιστής
Ο Υπερασπιστής έχει έναν πλούσιο εσωτερικό κόσμο, ο οποίος όμως δεν είναι διακριτός από την εξωτερική του εικόνα, για να δεις τον πραγματικό χαρακτήρα ενός τέτοιου ανθρώπου πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητικός. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τείνουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για ανθρώπους και καταστάσεις και να τις χρησιμοποιήσουν με σοφία. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Kanye West, George Bush, Kate Middleton, Μητέρα Τερέζα κλπ.
Πειστικός
Αν ανήκεις εδώ είσαι εκτός από πειστικός και ενθουσιώδης και αποφασισμένος να τα καταφέρεις. Οι πειστικοί άνθρωποι πείθουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά όλους τους άλλους, έτσι πολλές φορές μπορεί να αφήνουν την ευαισθησία και τον ρομαντισμό στην άκρη για χάρη της πρακτικής κατάκτησης ενός στόχου. Στους πειστικούς ανήκουν οι Angelina Jolie, Kevin Spacey, Donald Trump, Winston Churchill κλπ.
Διασκεδαστής
Για όσους ανήκουν στο συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Αγαπούν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής και είναι η καρδιά της παρέας και ο διασκεδαστής όλων. Στην κατηγορία των διασκεδαστών ανήκουν ο Leonadro DiCaprio, η Megan Fox, ο Bill Clinton κλπ.
Καλλιτέχνης
Όση έχουν προσωπικότητα καλλιτέχνη ζουν στον κόσμο των αισθήσεων και των πιθανοτήτων. Είναι πάντα σε επαφή με πολλά πράγματα, ήχους, γεύσεις και μυρωδιές. Διαθέτουν ιδιαίτερη αισθητική για την τέχνη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαρακτηριστούν καλλιτέχνες, ακόμα και στον χώρο εργασίας τους. Οι διάσημοι καλλιτέχνες είναι η Rihanna, o David Beckham, ο Michael Jackson και ο Steven Spilberg.
Ηγέτης
Όσοι ανήκουν σ' αυτή τη κατηγορία είναι γεννημένοι ηγέτες. Ζουν σ' έναν κόσμο γεμάτο πιθανότητες και βλέπουν ευκαιρίες ακόμη και εκεί που οι περισσότεροι δεν βλέπουν τίποτα. Αποδέχονται όλες τις προκλήσεις και αξιοποιούν όλες τις καταστάσεις που μπορούν να τους ευνοήσουν. Ηγέτες είναι η Charlize Theron, ο Bill Gates, ο George Clooney κλπ.
 Δημιουργικός
Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι γεμάτοι ιδέες. Οι προοπτικές τους και οι ικανότητες τους είναι εκείνες που δημιουργούν πιθανότητες για περαιτέρω εξέλιξη. Ενθουσιάζονται και παθιάζονται με τις ιδέες και τα σχέδιά τους, ενώ μεταφέρουν τη θετική σκέψη τους και σε άλλους. Στους δημιουργικούς συμπεριλαμβάνονται οι Barack Obama, η Celine Dion, ο Benjamin Franklin κλπ.
Στρατηγικός
Όση διαθέτουν μια τέτοια προσωπικότητα έχουν την τάση να γίνονται ηγέτες. Μπορεί αρχικά να προτιμούν να μείνουν στο παρασκήνιο, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μέχρι να δουν ότι χρειάζεται να λάβουν την εξουσία. Και όταν το κάνουν χρησιμοποιούν τη στρατηγική τους σκέψη για να πετύχουν. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν ο Mark Zuckerberg, ο Jay- Z, ο Karl Marx, ο Nikola Tesla κλπ.
 Μηχανικός
Οι μηχανικοί αυτού του κόσμου ζουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο θεωρητικές δυνατότητες. Παρατηρούν το περιβάλλον τους και βλέπουν όλα εκείνα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν ή όλα όσα μπορούν να προκύψουν. Πρώτα ζουν μέσα στο μυαλό τους καταστάσεις και ύστερα τις εξωτερικεύουν. Τέτοιες προσωπικότητες είναι ο Albert Einstein, η Tina Frey, ο Abraham Lincoln κλπ.
Μέντορας
Οι μέντορες έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στα άτομα, παρατηρούν τους ανθρώπους γύρω τους, τους διαβάζουν και τους κατανοούν. Μπορούν περισσότερο από κάθε άλλο είδος προσωπικότητας να επικοινωνήσουν και να κατανοήσουν τους άλλους ανθρώπους. Οι πιο διάσημοι εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας είναι η Oprah Winfrey, ο Bono Vox, ο Martin Luther King κλπ.
Συνήγορος
Είναι οι πιο ζεστοί άνθρωποι που έχεις γνωρίσει στη ζωή σου, είναι λαμπεροί και διαθέτουν πολλές δυνατότητες εξέλιξης. Όσοι διαθέτουν ένα τέτοιο είδος προσωπικότητας είναι αισιόδοξοι, παθιασμένοι και ενθουσιάζονται εύκολα με νέες ιδέες ή και ανθρώπους, ενώ είναι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας είναι ο Che Guevara, o Walt Disney, o Mark Twain κλπ.
Έμπιστος
Και ποιος δεν αγαπάει ή δεν συμπαθεί έναν έμπιστο φίλο ή απλά γνωστό. Έναν άνθρωπο στον οποίο μπορεί να ανοίξει την καρδιά του και να νιώθει ασφαλείς για όσα έχει πει, να νιώθει ότι κάποιος τον στηρίζει και τον κατανοεί. Σο συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας ανήκουν η Cate Blanchett, ο Gandhi, o Tomas Jefferson κλπ.
Ονειροπόλος

Οι ονειροπόλοι είναι εκείνοι που προσθέτουν το στοιχείο της μαγείας στον κόσμο μας, είναι εκείνοι που βλέπουν τη ζωή μέσα από το πρίσμα των χρωμάτων, απαραίτητη προϋπόθεση για τους συγκεκριμένους χαρακτήρες είναι η δουλειά τους να είναι διασκεδαστική ή να έχει κάποιο νόημα, διαφορετικά θα την εγκαταλείψουν σύντομα. Εκπρόσωποι της κατηγορίας θεωρούνται ο John Lennon, η J.K. Rowling, ο Johnny Depp, ο William Shakespeare κλπ.

ΠΗΓΗ: LIFEHACK
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου