Εκλεισες τραπέζι στο...ΚΑΖΕ;


«Ο κορμός των Χριστουγέννων είναι ένα έθιμο το οποίο ταξίδεψε στο χρόνο και απέκτησε μορφή, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να απολαύσει τον "Χριστουγεννιάτικο κορμό" που θα του αφήσει μια γιορτινή επίγευση! Σύμφωνα με την παράδοση αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες είχαν ως έθιμο, την παραμονή των Χριστουγέννων, την καύση ενός κορμού -κυρίως από οπωροφόρα δέντρα- η οποία αν διαρκούσε από 3 ημέρες έως και την Πρωτοχρονιά πίστευαν πως θα έχουν καλή σοδειά. Το έθιμο αυτό μεταφέρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ως επιδόρπιο, με διάφορες μορφές, ως ανάμνηση του εθίμου.
 Ο "χριστουγεννιάτικος κορμός" έχει καθιερωθεί και στις μέρες μας καθώς κατέχει μια θέση, τόσο σε βιτρίνες ακριβών ζαχαροπλαστείων, όσο και σε menu εστιατορίων. Ο συγκεκριμένος κορμός συνδυάζει αρμονικά, τις γεύσεις του χειμώνα με τις διαφορετικές υφές της σοκολάτας πετυχαίνοντας έτσι μέσα σε λίγα λεπτά να μας χαρίσει ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσης στην παράδοση και στο χρόνο..!»
Γιώργος Σαράντης, chef KAZE

Κάντε την κράτησή σας για την Παραμονή και την Ημέρα των Χριστουγέννων, και απολαύστε έναν άψογα εκτελεσμένο και ολόφρεσκο κορμό που ολοκληρώνει το εορταστικό μενού μας ιδανικά!
τηλ κρατήσεων: 2741073627

Δείτε το μενού των Χριστουγέννων εδώ:


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου