Γιατί η δημοσιότητα κάνει πολύ καλό στην "Θεοπροσφορά" και στην Κορινθία!


Εχει ανοίξει μία συζήτηση για το αν θα πρέπει η προσφορά, συλλόγων,φορέων και προσώπων να γίνεται εκ κρυπτώ για να μην γνωρίζει η δεξιά τι κάνει η αριστερά ή αν θα πρέπει να παίρνει δημοσιότητα όπως γίνεται τώρα.
Η απάντηση είναι απλή αν δύσκολα θα νικηθεί ο λαϊκισμός που έχει την τάση να οδηγεί τα πράγματα προς τα κάτω.
Η γνώμη μας είναι ότι ορθώς παίρνει δημοσιότητα η βοήθεια που οργανωμένα προσφέρουν οι Κορίνθιοι και ο λόγος είναι ότι έτσι η "Θεοπροσφορά", αποκτά ένα ευρύ κοινωνικό χαρακτήρα και γίνεται σημείο αναφοράς σε μία κοινωνία που θέλει νέα πρότυπα και αξιόπιστους θεσμούς.
Η δημοσιότητα βοηθά το έργο της αποστολής της ανεξάρτητα αν ποζάρουν οι πρόεδροι που και αυτό δεν είναι κακό με την έννοια ότι δίνουν το μήνυμα της αλληλοβοήθειας.
Παράλληλα η δημοσιότητα εξασφαλίζει και την διαύγεια στους συλλόγους.
Αν γινόταν εν κρυπτώ,πόσοι και πόσοι δεν θα έλεγαν ότι τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν απο τον κόσμο...τα έφαγαν οι πρόεδροι;;;;
Αυτό το έργο είναι το πιο συνηθισμένο στην Κορινθία.
Αποτελούν οι φωτογραφίες όχι μόνο μία δικλείδα ασφαλείας αλλά και ο κόσμος αποκτά εμπιστοσύνη για να δίνει το βοήθημα του.
Στην ουσία η "Θεοπροσφορά", γίνεται κάθε μέρα και πιο πολύ ένας θεσμός-δεσμός και θα μπορεί σύντομα να καλύπτει το σύνολο των άμεσων αναγκών των αδύναμων.
Οσοι πάνε βοήθεια στην "Θεοπροσφορά", δεν έρχονται σε επαφή με αδύναμους οικονομικά ανθρώπους για να κάνουν φιλανθρωπιά και να τους εκθέτουν. Αρα δεν ισχύει η ανωνυμία και η σιωπηλή φιλανθρωπία.!
Στην εκκλησία στην ουσία πάνε και αντί για οβολό αφήνουν τρόφιμα και ρούχα.
Αρα Θεολογικά δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, όπως δεν υπάρχει και κοινωνικά.
Φωτογραφίες βγάζουν οι σύλλογοι και οι φορείς έτσι δεν είναι;
Η "Θεοπροσφορά" μέχρι τώρα έχει καταφέρει να κάνει τους Κορίνθιους να θεωρούν τιμή τους που προσφέρουν στους πιο αδύναμους της κοινωνίας  και είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό. 
Το πιο σπουδαίο που δεν πρέπει να χαθεί.!
Δεν κερδίζει ο Δεσπότης που είναι ισόβιος και δεν έχει ανάγκη απο καμία επανεκλογή, κερδίζει η Κορινθία  την ηθική της ισορροπία και συνοχή.

Γ.Λ.
Δεκέμβριος 016
Street life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου