Χειμώνας έρχεται και το κόκκινο κρασί είναι έτοιμο προς κατανάλωση, μαζί φυσικά με τη λατρεμένη μαύρη σοκολάτα. Κάνουν τέλειο συνδυασμό τα δύο, όπως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσει. Σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και ζεστό -σε κάποιες ποικιλίες του- το κόκκινο κρασί συνοδεύει τέλεια μερικά κομματάκια σοκολάτας, μπροστά στο τζάκι. Αμερικανίδα food blogger όμως πήγε τη διπλή απόλαυση ένα βήμα παραπέρα, δοκιμάζοντας να βάλει κόκκινο κρασί μέσα στη σοκολάτα. Και το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο.
Η Κάιλι Μίτσελ, από το Χιούστον του Τέξας, κατάφερε να φτιάξει το τέλειο μείγμα σοκολάτας με κρασί, και μοιράζεται τη συνταγή της. Χρησιμοποίησε λοιπόν 1 1/2 φλιτζάνι γάλα (με 2% λιπαρά ή και πιο πλούσιο αν προτιμάτε), 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon, μια ποικιλία που έχουμε στην Ελλάδα), 1/3 του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας και, αν σας αρέσουν οι «περίεργες» γεύσεις, λίγη κρέμα καρύδας.
Για την εκτέλεση, βάζουμε το γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας σε μια μικρή κατσαρόλα, την οποία ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το κρατάμε στη φωτιά έως ότου το μείγμα ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βράσει. Σερβίρουμε σε κούπες και φτιάχνουμε από πάνω ένα «στεφάνι» με την κρέμα, στην περίπτωση που μας αρέσει. Μάλλον πάντως χωρίς κρέμα το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή, αν προτιμάτε, κοντινότερο στις ελληνικές γευστικές συνήθειες.
Η Μίτσελ φιλοξενεί αυτή και πολλές άλλες συνταγές στο blog της, που θα βρείτε στο http://immaeatthat.com, και δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα δεχτεί με μεγάλη χαρά σχόλια για το αποτέλεσμα ή τυχόν προτάσεις και συνταγές για άλλα απολαυστικά πιάτα ή ροφήματα. Δεν είναι, τέλος, αρνητική, σε επισημάνσεις για τις δικές της προτάσεις.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου