Με απλή αναλογική οι επόμενες εκλογές στους δήμους!


«Επιδιώκουμε την ριζική ανατροπή του Καλλικράτη.
 Η επιτροπή που συστάθηκε, έχει πραγματοποιήσει σπουδαίο έργο και σύντομα θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, σχέδιο νόμου για την αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης».

Αυτό δήλωσε απ’ το Λεβίδι Αρκαδίας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Πουλάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τον «νέο Καλλικράτη«, την περιφερειακή ανάπτυξη και τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Ο κ. Πουλάκης, είπε τα εξής για το νέο σχέδιο νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.» Η πρότασή μας θα έχει 4 άξονες.
Ο πρώτος θα έχει να κάνει με την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Θέλουμε την απλή αναλογική, την αναβάθμιση των θεσμών, την λογοδοσία, τον έλεγχο, την ενίσχυση των οργάνων.
Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως λειτουργικές μονάδες (ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων).
Ο τρίτος άξονας έχει σχέση με την δημοσιονομική εξυγίανση και την βιωσιμότητα (κόκκινοι δήμοι, παρατηρητήριο) και ο τέταρτος, με τον αναπτυξιακό πόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δίκαιη ανάπτυξη, ενίσχυση απασχόλησης, καινοτομία, αειφορία, καθιέρωση συμμετοχικών θεσμών για στρατηγική ανάπτυξη)».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου