Ένα Navara παντός καιρού και εδάφους!


Η Nissan παρουσίασε στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο,  μια πρωτότυπη εκδοχή του βραβευμένου pick – up της φίρμας, με την ονομασία Navara EnGuard Concept. Το συγκεκριμένο concept είναι ένα παντός εδάφους pick-up, σχεδιασμένο να λειτουργεί ως όχημα διάσωσης στα πιο σκληρά και δύσβατα σημεία της Γης.

Βασισμένο στην  έκδοση Double Cab Techna του Nissan Navara, το EnGuard Concept διαθέτει πολλά εξειδικευμένα στοιχεία σχεδιασμού αλλά και αναβαθμισμένη απόδοση. Επιπλέον, είναι εφοδιασμένο με  υπερσύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου ενός προηγμένου drone που τροφοδοτεί το πλήρωμά του με ζωτικής σημασίας πληροφορίες, σχετικά με τους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει.

Σε κανονικές συνθήκες, οι  συστοιχίες των μπαταριών  είναι συνεχώς σε κατάσταση φόρτισης, αντλώντας ενέργεια  από τον 2.3 λίτρων diesel twin-turbo κινητήρα των 190 ίππων, η οποία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, εφόσον απαιτηθεί. Κάθε συστοιχία έχει απόδοση 2kW και χρησιμοποιεί επτά μονάδες μπαταριών, που βρίσκονται σε ένα στεγανό περίβλημα από αλουμίνιο.

Δύο πρίζες φόρτισης και πέντε πρίζες παροχής είναι ενσωματωμένες σε κάθε συστοιχία, η οποία διαθέτει ειδικές υποδοχές στα άκρα, προκειμένου να είναι εύκολη η μεταφορά της.  Σε μια επιχείρηση διάσωσης οι μπαταρίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την λειτουργία ειδικών εργαλείων κοπής ή και για την ανύψωση βαρέως εξοπλισμού, με την λειτουργία τους να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση αντί  της γεννήτριας βενζίνης.

Εκτός των συγκεκριμένων συστοιχιών μπαταριών, στον υπόλοιπο χώρο φόρτωσης του Navara EnGuard Concept  υπάρχουν δύο συρόμενα συρτάρια από fiberglass. Το ρηχό πάνω συρτάρι περιέχει ελαφριά αντικείμενα, όπως  συσκευές ραδιοεπικοινωνίας, σχοινιά και ένα τσεκούρι. Το κάτω συρτάρι είναι βαθύτερο και στενότερο και χρησιμεύει για την αποθήκευση μεγαλύτερων αντικειμένων, όπως φιάλες οξυγόνου, συσκευές ανάνηψης, σωσίβια και ναυαγοσωστικά βοηθήματα.


Ρόλο «κλειδί» στον επιχειρησιακό ρόλο του οχήματος παίζει ένα drone DJI Phantom 4, με ανώτατο όριο πτήσης στα 6.000 μέτρα. Με βάρος μόλις 1.380 γραμμάρια, το συγκεκριμένο drone μπορεί να πετάξει με ταχύτητες έως και 20 μέτρα ανά δευτερόλεπτο για περίπου 30 λεπτά και μπορεί να αναμεταδώσει  εικόνες σε μια οθόνη HD που είναι τοποθετημένης στην πλάτη του χώρου φόρτωσης του Navara EnGuard Concept.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου