Ρυτίδες: Αυτές είναι οι τροφές που τις προκαλούν


Αν τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, οι ρυτίδες είναι ο εχθρός της. Εκτός από τις επιδράσεις που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν ρυτίδες σε νεαρότερη ηλικία από άλλους. Οι λόγοι;
Καθιστική ζωή, αυπνία, υπερβολική έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, στρες, ασθένεια, ξαφνική απώλεια βάρους και κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να ευνοήσουν την εμφάνισή τους. Ο τελευταίος παράγοντας εμφάνισής τους είναι και αυτός που θα εξετάσουμε: τις τροφές που μπορούν να προκαλέσουν τον ανεπιθύμητο εχθρό της γυναίκας.
Τηγανητά: Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο. Έτσι ευνοείται η εμφάνιση ρυτίδων.
Ζάχαρη – Γλυκά: Η ζάχαρη διασπάει το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αυτές είναι οι πρωτεΐνες στην επιδερμίδα μας που την κρατούν σφιχτή. Οι ρυτίδες προκαλούνται επειδή η ζάχαρη επιτίθεται στην πραγματικότητα σε αυτές τις δύο βασικές ίνες του δέρματος.

Καφές: Ο καφές και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, σε αφυδατώνουν. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης είναι αντιπαραγωγικό στην προσπάθειά σου να καθυστερήσεις την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο. Η καφεΐνη στερεί το δέρμα μας από την υγρασία και το ξηρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στις γραμμές και τις ρυτίδες.
Αλάτι: Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε κόπωση και να φαινόμαστε κουρασμένοι.
Αλκοόλ: Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αναφέραμε παραπάνω.
Υδατάνθρακες: Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και τις ίνες του δέρματος σου. Έτσι ευνοείται η εμφάνιση γραμμών μιας και βρίσκουν ξηρό έδαφος.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου