Aυτός είναι ο δεκάλογος της απιστίας!


Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Μήπως ο σύντροφός σου σε απατά; Η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου, αυτή τη φορά συγκεντώνει τα σημάδια που πρέπει να σε ανησυχήσουν...

Φαίνεται πως είτε βρίσκεσαι μπροστά σε μια νέα σχέση, είτε βιώνεις έναν χρόνιο δεσμό υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο σύντροφός σου να σε απατήσει. Μάλιστα, οι άντρες οδηγούνται ευκολότερα στην απιστία, αλλά συνήθως επιστρέφουν στη σύντροφο ή σύζυγό τους, ενώ οι γυναίκες, εάν οδηγηθούν σε μια τέτοια πράξη τείνουν να εγκαταλείπουν τον σύντροφό τους, ξεκινώντας μια νέα σταθερή σχέση με τον επόμενο άντρα που θα μπει στη ζωή τους.

OI ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ

Οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι, όπως: η ανεργία, η οικονομική αστάθεια, η ανησυχία για το μέλλον των παιδιών, η εμπλοκή άλλων μελών της οικογένειας στη μεταξύ τους σχέση κ.λπ, πολλές φορές το οδηγούν σε συναισθηματική, ακόμα και σε φυσική απομάκρυνση.
Οι άντρες, μάλιστα, φαίνεται πως στρέφονται σε μια άλλη γυναίκα, κυρίως όταν νιώθουν πως η σύντροφός τους λειτουργεί υποτιμητικά απέναντί τους, τους απαξιώνει και έχει χάσει τον θαυμασμό για το πρόσωπό τους. Μπορεί, βέβαια, να οδηγούνται στην απιστία και προκειμένου να αντλήσουν επιβεβαίωση, ειδικά όταν περνούν κρίση ηλικίας ή όταν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον εργασιακό τους χώρο. Άλλες φορές, το τρίτο πρόσωπο μπαίνει στη ζωή του ζευγαριού απλά και μόνο γιατί υπήρξε η ευκαιρία ή επειδή η δύναμη του απαγορευμένου είναι αρκετά ελκυστική.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σε βοηθήσουν να αντιληφθείς πως ο σύντροφός σου σε απατά...

ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
1. Βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες προκειμένου να μείνει μακριά σου. Ενώ παλαιότερα αφιέρωνε όλον τον ελεύθερο χρόνο του σε εσένα, ξαφνικά πρέπει να κάνει συνεχώς υπερωρίες στη δουλειά, έχει ήδη κανονίσει με τους φίλους του ή νιώθει πολύ κουρασμένος για να ξενυχτίσει. Σίγουρα όταν τα παραπάνω αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις, τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο ανησυχητικά. Εάν, όμως, ο σύντροφός σου καταφεύγει συνεχώς σε αυτές τις δικαιολογίες, όποτε πρόκειται να συναντηθείτε, τότε είναι πιθανό να προσπαθεί να εξασφαλίσει χρόνο για ένα τρίτο πρόσωπο.

2. Αλλάζει τον τρόπο που σου απευθύνεται. Ακόμα κι αν ο σύντροφός σου δεν καταφεύγει σε δικαιολογίες προκειμένου να σε κρατήσει μακριά, είναι πιθανό να αρχίσει να σου συμπεριφέρεται σαν να ήταν άλλος άνθρωπος. Συνήθως, αρχικά σταματάει τα θετικά σχόλια για την εμφάνιση ή τη συμπεριφορά σου. Επίσης, μπορεί να αρχίσει να γίνεται πιο επικριτικός και αποδοκιμαστικός μαζί σου. Ό,τι κάνεις του φαίνεται ανεπαρκές...

3. Δεν απαντάει στο τηλέφωνο. Ενώ απαντούσε στις κλήσεις σου με τον πρώτο χτύπο του τηλεφώνου, τώρα μπορεί να μην το σηκώνει για ώρες λέγοντάς σου πως έχει δουλειά ή πως του έχει τελειώσει η μπαταρία. Αντίστοιχα, είναι πιθανό να αμελεί να απαντήσει στα μηνύματά σου ή να σου στέλνει μονολεκτικά και συμβατικά μηνύματα.

4. Κρύβει το κινητό του. Έχεις παρατηρήσει εάν αφήνει το κινητό του σε εμφανές σημείο όποτε είστε μαζί ή εάν το παίρνει μαζί του ακόμα και στο μπάνιο; Μήπως ξαφνικά όρισε κλείδωμα οθόνης ή βάζει τον ήχο διαρκώς στο αθόρυβο;

5. Αποφεύγει τις σεξουαλικές επαφές μαζί σου και δεν σου δείχνει την απαιτούμενη τρυφερότητα. Σπάνια παίρνει την πρωτοβουλία να συνευρεθείτε ερωτικά ή οι ερωτικές στιγμές μαζί του μοιάζουν περισσότερο διεκπεραιωτικές.

6. Νιώθει ενοχές. Υπάρχουν άντρες οι οποίοι βιώνουν τύψεις και ενοχές όταν απατούν την σύντροφό τους. Η κατάσταση αυτή μπορεί να εντείνεται όταν εσύ είσαι ιδιαίτερα γλυκιά και καλή μαζί του. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο σύντροφός σου γίνει ξαφνικά ιδιαίτερα περιποιητικός και βοηθητικός απέναντί σου, ίσως να πρέπει να σου μπούνε υποψίες για ύπαρξη παράλληλης σχέσης.

7. Αλλάζει καθημερινές του συνήθειες. Μπορεί δηλαδή να αρχίσει να φροντίζει πιο συστηματικά την καθαριότητα του σπιτιού και του αυτοκινήτου του. Επίσης, είναι δυνατό να επιμελείται περισσότερο την εξωτερική του εμφάνιση, είτε ανανεώνοντας την γκαρνταρόμπα του, είτε ξεκινώντας γυμναστήριο. Άλλες φορές ίσως να παρατηρήσεις αλλαγές στις ιδέες και στον τρόπο σκέψης του.

8. Γίνεται εριστικός απέναντί σου. Τον τελευταίο καιρό είναι σαν να βρίσκεται σε μια διαρκή ένταση και σαν να αναζητά αφορμές για να συγκρουστείτε. Η συμπεριφορά του είναι απότομη και κοφτή ή μοιάζει αδιάφορος και συναισθηματικά απόμακρος. Αποφεύγει τη βλεμματική και φυσική επαφή μαζί σου, ενώ κάθε προσπάθεια για επικοινωνία γίνεται από την πλευρά σου.

9. Τείνει να απομονώνεται μέσα στο σπίτι. Κλείνει την πόρτα του δωματίου και περνάει ώρες ολόκληρες στον υπολογιστή ή συνομιλώντας στο κινητό. Αποφεύγει να απαντάει στις κλήσεις του, όταν είσαι παρούσα.

10. Δεν σε γνωρίζει στους φίλους του. Αν και έχεις σχέση μαζί του εδώ και καιρό, δεν ξέρεις ποιοί είναι οι φίλοι του, ενώ συνήθως κυκλοφορείτε οι δυο σας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
Σε περίπτωση που εξακριβώσεις την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου στη σχέση σου, μίλα ανοιχτά και με ειλικρίνεια στον σύντροφό σου. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να τον κατασκοπεύσεις, να ψάξεις το κινητό ή το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Είναι πιθανό να πληγωθείς και να ταπεινωθείς περισσότερο. Πες του ότι προτιμάς να μάθεις την αλήθεια από εκείνον και πως αυτό θα ωφελήσει και τους δυο σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην τον πιέσεις να σου απαντήσει με κάθε λεπτομέρεια για τη σχέση του αυτή.
Απόφυγε ερωτήσεις, όπως:
"Είναι πιο όμορφη από εμένα;", "Σε ικανοποιεί περισσότερο;", "Τι έχει εκείνη που δεν έχω εγώ;".
Αντίθετα, θα μπορούσες να ρωτήσεις: "Τι σε οδήγησε στην απιστία;", "Πόσο καιρό έχετε σχέση;", "Τι νιώθεις για αυτή;".

Σίγουρα είναι δύσκολο να διαχειριστείς όλες αυτές τις πληροφορίες και να αποφασίσεις ποιο θα είναι το μέλλον της σχέσης σου μαζί του. Ωστόσο, θυμήσου: καλό είναι να μη ζητάς για τον εαυτό σου κάτι λιγότερο από αυτό που σου αξίζει...
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου