Η σωστή διατροφή των παιδιών σας πριν το σχολείοΤα σχολεία ανοίγουν και τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους! Στα πλαίσια της προετοιμασίας και της προσαρμογής η διατροφή είναι ξανά στην σκέψη των μαμάδων. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ποιές είναι οι υγιεινές διατροφικές επιλογές στο σχολείο καθώς  επιδρούν σημαντικά στην απόδοση των παιδιών τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Σε πολλές περιπτώσεις, εντούτοις, κρίνεται ως καλύτερη τακτική οι γονείς να εφοδιάζουν τα παιδιά με κατάλληλα σνακς και φαγητό από το σπίτι.
Χρήσιμες συμβουλές προς γονείς:
      1.  Ξεκινώντας σωστά την ημέρα, βεβαιωθείτε πως τα αγγελούδια σας θα καταναλώσουν το πρωινό τους γεύμα πριν ξεκινήσουν για το σχολείο τους. Σύμφωνα με μελέτες, ένα πλήρες πρωινό γεύμα σχετίζεται με μεγαλύτερη ικανότητα μνήμης και συγκέντρωσης και γενικότερα  συμβάλει στην πνευματική υγεία του παιδιού. Επίσης το πρωινό γεύμα αποτελεί προστατευτικός παράγοντας έναντι της παιδικής παχυσαρκίας καθώς αρκετές μελέτες έδειξαν ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.
      2. Αναφορικά με την θρεπτική αξία του πρωινού, καλό είναι να γνωρίζετε πως τα ενισχυμένα δημητριακά περιέχουν σημαντικές βιταμίνες όπως βιταμίνες Β (απαραίτητες για παραγωγή ενέργειας) και σίδηρο (απαραίτητο για την συγκέντρωση και την αποφυγή αναιμίας).Το γάλα και το γιαούρτι  είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες Β όπως  ριβοφλαβίνη και   Β12 καθώς και σε ασβέστιο, απαραίτητα συστατικά για την  ανάπτυξη του νευρομυϊκού συστήματος. Έτσι το παιδί μπορεί να καταναλώσει από το σπίτι μία από τις παρακάτω θρεπτικές επιλογές:
  • Ένα μπολ ημιάπαχο γάλα με δημητριακά ( κατά προτίμηση ολικής άλεσης) & 1 φρούτο εποχής
  • Γιαούρτι με δημητριακά και  φρούτα ή μέλι
  • Ψωμάκι ολικής άλεσης με τυρί ή αυγό & 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό
  • Ψωμάκι με βούτυρο και μέλι &1 ποτήρι  φυσικό χυμόΠηγή: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου