DJ SUNSHINE PEDRO: «To Odyssia Festival για εμάς αντιπροσωπεύει το μουσικό ταξίδι»


Λίγες μέρες έμειναν για το απόλυτο Odyssia Festival. Πρόκειται για ένα 7ήμερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής (30 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου, 2016) οποίο θα λάβει χώρα στο Cariocas Beach Bar, μόλις μία ώρα από την Αθήνα και με DJs από ολόκληρο τον κόσμο. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ο θρυλικός DJ Harvey!

Εμείς συναντήσαμε τον εμπνευστή του Odyssia Festival, DJ Sunshine Pedro και μας μίλησε για την απόφασή του να διοργανώσει κάτι τόσο μοναδικό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και το τι πρόκειται να δούμε στο μαγευτικό αυτό 7ήμερο ταξίδι.


ATHENS24: H ομάδα του Need2Soul (UK) και του Cariocas Beach Bar (GR), στο οποίο είσαι και συνιδιοκτήτης διοργανώνετε το πρώτο Odyssia Festival. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

SUNSHINE PEDRO: Ήτανε κάτι που θέλαμε να κάνουμε πάρα πολύ καιρό, πάνω από πέντε χρόνια ψάχναμε τις κατάλληλες συνθήκες και η συγκυρία μας έφερε πέρυσι τον Οκτώβριο μέσο ενός φεστιβάλ που βρεθήκαμε στο Άμστερνταμ να συνδεθούμε με τους Need2Soul που κάνουν κάτι ανάλογο με εμάς στο Λονδίνο. Έχουν γενικότερα την ίδια άποψη με εμάς όσον αφορά το μουσικό κομμάτι και έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να διοργανώσουμε αυτό το φεστιβάλ στην Ελλάδα.


ATHENS24: Τι το special θα δούμε στο Odyssia Festival;

SUNSHINE PEDRO: Είναι το πρώτο Odyssia Festival και είναι ότι μεγαλύτερο έχει γίνει στη χώρα όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική. Μιλάμε πλέον για 83 DJs σε εφτά μέρες ασταμάτητη μουσικής, 120 ώρες. Γίνεται στο κόλπο του Σχοίνου Κορινθίας 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα και ευελπιστούμε να τραβήξουμε τα μάτια του κόσμου από κάθε μεριά του πλανήτη. Ως ένα σημείο τα έχουμε καταφέρει καθώς έχουμε πολλές συμμετοχές από πολλά μέρη του κόσμου (Αγγλία, Γαλλία, Αυστραλία, Αμερική, Ιαπωνία κτλ) και πιστεύω θα έχουμε ένα καλό mix από κόσμο, έλληνες και ξένους.


ATHENS24: Γιατί Odyssia; Τι αντιπροσωπεύει αυτό το όνομα που είναι εμπνευσμένο από το έπος του Ομήρου;

SUNSHINE PEDRO: Αντιπροσωπεύει το μουσικό ταξίδι και την αναζήτηση που έχει ο καθένας μας μέσα του, το οποίο αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα σε αυτό το φεστιβάλ είτε έρθεις από εξωτερικό είτε έρθεις από την Ελλάδα. Μπαίνεις σε μια διαδικασία ουσιαστικά να γνωρίσεις τον τόπο, τον κόσμο, την κουλτούρα της χώρας και να ακούσεις διάφορα είδη ποιοτικής μουσικής και όχι μόνο.


ATHENS24: Υπήρξαν δυσκολίες στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ;

SUNSHINE PEDRO: Φυσικά υπήρξαν πολλές και ποικιλόμορφες δυσκολίες. Βρίσκουμε καθημερινά δυσκολίες από το ξεκίνημα ακόμα, όσον αφορά το booking των καλλιτεχνών, τις τιμές που προσπαθούμε να τις φέρουμε σε ένα λογικό πλαίσιο, δυσκολία αντιμετωπίσαμε ακόμα στο να φτιάξουμε ένα σωστό ιντερνετικό σέρβις δεν θέλαμε να συμβληθούμε και με κάποια ξένα μέσα τα οποία θα ανέβαζαν πολύ το ποσοστό του booking fee για τα άτομα και έτσι αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε εμείς δικιά μας πλατφόρμα, ώστε να μπορεί να αγοράσει κάποιος το εισιτήριο χωρίς «καπέλο». Γενικότερα βρίσκουμε και λύνουμε προβλήματα καθημερινά.


ATHENS24: Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού;

SUNSHINE PEDRO: Έχει πάει καλά, φυσικά πάντα υπάρχει το καλύτερα. Η χωρητικότητα είναι περίπου 1500 με 2000 άτομα και έχουμε κρατήσεις κοντά στο ½. Έχουν μείνει περίπου 10 μέρες όπου τελειώνει και η βασική καμπάνια αλλά όπως ξέρουμε συνήθως οι έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, οπότε περιμένουμε και πολύ κόσμο που θα έρθει εκείνη τη στιγμή να πάρει το εισιτήριο του.


ATHENS24: Τι σημαίνει για σένα μουσική και ποιο ρόλο παίζει στη ζωή σου;

SUNSHINE PEDRO: Μεγάλωσα μέσα σε μαγαζιά με μουσική λόγω οικογενειακής επιχείρησης του πατέρα μου, οπότε είναι μες το αίμα μου και αυτή είναι η δουλειά από την οποία ζω. Σίγουρα μου έχει κάνει καλό αλλά και κακό σε κάποια πράγματα όπως είναι η προσωπική ζωή, γιατί στην ουσία δεν υπάρχει προσωπική ζωή τις μέρες και τις ώρες που οι άλλοι διασκεδάζουν - εσύ είσαι αυτός που πρέπει να τους διασκεδάσει. Ακόμα και τώρα όμως αν είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω από την αρχή και να ξανά επιλέξω πάλι το ίδιο πράγμα θα επέλεγα.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου