Ευκολότερα θα βγαίνουν οι άδειες για μπαρ, καφέ και εστιατόρια



Τι αλλάζει:

Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η κατάργηση άδειας μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων.

Την κατάργηση ορισμένων από τις εγκρίσεις που απαιτούνται για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ προτείνει η πολιτεία.

Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η κατάργηση άδειας μουσικής ή χρήσης μουσικών οργάνων, ενώ δεν θα απαιτείται η γνωμοδότηση της υγειονομικής υπηρεσίας για έκδοση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου. Το θέμα της μουσικής, έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις καθώς  θεωρείται από αρκετούς πολίτες ότι τους αφήνει ανυπεράσπιστους, εφόσον ήταν το μόνο “ανάχωμα” που είχαν σε περιπτώσεις ηχορύπανσης.

Καυστική ήταν η παρατήρηση πολίτη σχετικά με τη «σιωπηρή» αδειοδότηση, αν δεν απαντήσει η πολεοδομία εντός δεκαημέρου: «Καταθέτεις λοιπόν το αίτημα στην υπηρεσία δόμησης την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα ή τον Δεκαπενταύγουστο ή όταν ο υπάλληλος του τοπογραφικού τμήματος λείπει σε άδεια και ανοίγεις κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Παρθενώνα», αναφέρει.

Το σχέδιο νόμου που δόθηκε προς διαβούλευση έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς ανατρέπει σε πολλά σημεία την ισχύουσα διαδικασία αδειοδότησης. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» αναρτήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε δημόσια διαβούλευση (στο opengov.gr) μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο και για την απλούστευση της αδειοδότησης των θεάτρων και των κινηματογράφων.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου