ΚΙΑΤΟ: Πραγματοποιήθηκαν 101 στειρώσεις αδέσποτων


Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, μετά από πρόσκληση του Δήμου μας είκοσι και πλέον μέλη του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού σωματείου «Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ)» με σκοπό τη δωρεάν στείρωση ζώων συντροφιάς.

Πραγματοποιήθηκαν 101 στειρώσεις σκύλων και γατιών. Οι στειρώσεις έγιναν στα κτηνιατρεία των κτηνιάτρων της πόλης μας κ. Δασκαλάκη Ερρίκου και κ. Ηλιοπούλου Βιολέτας που είχαν την ευγενή καλοσύνη να παραχωρήσουν τα ιατρεία τους αλλά και να καταστούν και οι ίδιοι εθελοντές κτηνίατροι.

Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Σταματόπουλος, τα μέλη της επιτροπής «περίθαλψης αδέσποτων ζώων» του Δήμου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής κ. Τάσος Λεονάρδος.

Τη συλλογή, μεταφορά και ανάρρωση των στειρωθέντων ζώων φρόντισαν τα μέλη της επιτροπής του Δήμου, μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου «σχέσεις στοργής», και ευαίσθητοι με τα αδέσποτα της γειτονιάς τους Δημότες.

Ο Δήμο μας με τα προγράμματα περίθαλψης και στειρώσεων που έχει ξεκινήσει από το 2011 προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα αδεσποτάκια μας πρέπει να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία και στην καρδιά μας.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου