Fulgor:Αισιοδοξια απο τα υποβρύχια καλώδια


Τη δυνατότητα ανάληψης πολύ σημαντικών συμβάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ανοίγει η νέα μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων στην Κορινθία. Ολοκληρώθηκαν οι μεγάλες επενδύσεις, στόχος τώρα η μείωση του δανεισμού.

Καλύτερες προοπτικές διανοίγονται για τον όμιλο των Ελληνικών Καλωδίων κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς -σύμφωνα με τα στελέχη του- από τη μια πλευρά έχουν ολοκληρωθεί πολύ σημαντικές επενδύσεις και από την άλλη, αναμένεται να προκύψει μεγάλη ζήτηση για καλώδια υψηλής προστιθέμενης αξίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Έχουμε επενδύσει 95 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία τριετία, με αιχμή τα υποβρύχια καλώδια στη μονάδα της θυγατρικής Fulgor. Πρόκειται για το καλύτερο εργοστάσιο του κόσμου στην κατηγορία του, με υψηλή παραγωγική δυναμικότητα που μπορεί να ανεβεί περαιτέρω -σχεδόν να διπλασιαστεί- χωρίς μεγάλες επενδύσεις. Και αυτό σε μια εποχή όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε πολύ σημαντικές συμβάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό».
Ήδη, η εισηγμένη έχει αναλάβει δύο τέτοια έργα στην Ελλάδα (ένα από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και το άλλο είναι η σύνδεση της Σύρου με άλλα νησιά του Αιγαίου) και ένα στη Γερμανία (δρομολογούνται μεγάλα έργα μεταφοράς ενέργειας από το βόρειο στο νότιο τμήμα της χώρας).
«Αυτό που μας λείπει για να πάμε πολύ καλύτερα είναι τα references από την υλοποίηση τέτοιων συμβάσεων και αυτό επιτυγχάνεται 2-3 χρόνια μετά την ολοκλήρωση και ομαλή λειτουργία των έργων» αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τη διοίκηση να μην κρύβει την αισιοδοξία της για το μέλλον.
«Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Η συγκυρία είναι πολύ καλή και πρέπει να την εκμεταλλευθούμε, αναλαμβάνοντας έργα κυρίως στο εξωτερικό. Στον τομέα των υποβρυχίων καλωδίων υπάρχουν τεχνικά εμπόδια και δεν βλέπουμε την είσοδο άλλου παίκτη κατά τα επόμενα χρόνια» ισχυρίζονται, συμπληρώνοντας πως «η επένδυση της Fulgor, μας έχει ανοίξει τις πόρτες σε ξένους οίκους και για τις υπόλοιπες κατηγορίες καλωδίων που παράγουμε».
Ένας άλλος τομέας στον οποίον τα Ελληνικά Καλώδια ΕΛΚΑ 0,00% θα εστιάσουν είναι η παραγωγή οπτικών ινών. «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αύξηση της παραγωγικής μας δυναμικότητας στις οπτικές ίνες. Έχουμε πάρει σημαντικά έργα στην Ευρώπη και πρέπει η παραγωγική μας δυναμικότητα να γίνει ανάλογα μεγάλη με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στον τομέα αυτό», σημειώνει στέλεχος της εταιρείας.
Γενικότερα, πολιτική των Ελληνικών Καλωδίων είναι η συνεχής στροφή από τα commodities σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, πριν προλάβει να ανταποκριθεί ανάλογα ο ανταγωνισμός.
Το 2015 ο όμιλος των Ελληνικών Καλωδίων αύξησε τον κύκλο εργασιών του κατά 34% (από τα 359 στα 480 εκατ. ευρώ) και το EBITDA από τα 6,8 στα 42,8 εκατ. ευρώ, ενώ περιόρισε τις ζημίες από τα 30,3 στο 1,8 εκατ. ευρώ.
Οι φετινές προοπτικές διαγράφονται καλύτερες, με τον εισηγμένο όμιλο να έχει ολοκληρώσει τις μεγάλες επενδύσεις και να στοχεύει έτσι στη μείωση του τραπεζικού του δανεισμού.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου