Αυτό το παραμυθένιο κάστρο βρίσκεται στην... Πελοπόννησο!


Ποιος θα περίμενε ότι θα μπορούσε να συναντήσει ένα κάστρο που θυμίζει κομμάτι παραμυθένιας χώρας στην... Πελοπόννησο και μάλιστα εγκαταλελειμμένο;

Και όμως, σε ένα ψαραχώρι στο νότιο τμήμα του εν λόγω γεωγραφικού διαμερίσματος βρίσκεται ένα κάστρο, βγαλμένο από άλλη εποχή, ακόμα και από άλλη διάσταση, όπως θα μπορούσαν να πουν όσοι το γνωρίζουν.


Το Κάστρο των Παραμυθιών όπως είναι το όνομα του, είναι χτισμένο στο Αγρίλη της Μεσσηνίας και είναι τόσο εντυπωσιακό, που θα νομίζετε ότι ανήκει στην Ντίσνεϊλαντ. Το οικοδόμημα αυτό, αποτελεί δωρεά του γιατρού Χαράλαμπου Φουρναράκη (Χάρη Φουρνιέ), από το Σικάγο και δημιουργήθηκε με σκοπό να θυμίζει σε όλους τα παραμύθια που τους έλεγαν οι γιαγιάδες τους.


 Αν το παρατηρήσετε θα αντιληφθείτε ότι συνδυάζει κομμάτια της Ελληνικής μυθολογίας, αλλά και της νεότερης ιστορίας, τόσο της χώρας, όσο και της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο κάστρο οι επισκέπτες θα δουν θεματικές ενότητες από τον Τρωικό Πόλεμο, μέχρι και την Επανάσταση του 1821.

 Το μεγαλοπρεπές κάστρο χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 και παλιά ουρές αυτοκινήτων ήταν σταματημένες έξω από τις πύλες του, προκειμένου ο κόσμος να το θαυμάσει. Ο χώρος βέβαια είχε πολλές λειτουργίες, αφού φιλοξενούσε χοροθεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και φυσικά ήταν τόπος αναψυχής.





Σήμερα, η κάπως αφρόντιστη όψη του προσδίδει μια απόκοσμη αύρα, που το κάνει εξίσου ελκυστικό για εξερεύνηση. Οι φιγούρες που υπάρχουν μέσα, είναι όλες τους από τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, όπως ο Δούρειος Ίππος, ο Ποσειδωνίας και η Αθηνά.
 Δυστυχώς, μιας και το Κάστρο των Παραμυθιών είναι ένα αρκετά μεγάλο οικοδόμημα, ο Σύλλογος που πλέον το διαχειρίζεται δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για να το συντηρήσει, για αυτό και έχει ζητηθεί από τον Δήμο της περιοχής να συνεισφέρει.

 Πάντως, παρά τα ψεγάδια που ο χρόνος έφερε πάνω του, το Κάστρο των Παραμυθιών είναι ακόμα όμορφο και ανοιχτό για όλους όσους επιθυμούν να νιώσουν τη μοναδική του μαγεία.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου