Στον Πλάτανο Αρκαδίας ο ΕΟΣ την Κυριακή


Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση με αφετηρία τον Πλάτανο Αρκαδίας ένα γραφικό χωριουδάκι χτισμένο αμφιθεατρικά στο όρος Πάρνωνα, στη βάση μιας καταπράσινης ρεματιάς σε υψόμετρο 440μ. Περιβάλλεται από ένα πανέμορφο και παρθένο φυσικό περιβάλλον γεμάτο πλατάνια, καστανιές και ποικίλα κωνοφόρα δέντρα. Δικαίως έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός βλέποντας κανείς τα παραδοσιακά χτισμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα στενοσόκακα δρομάκια του, την πλούσια βλάστηση με ποικιλία βοτάνων και καρπών καθώς και τα άφθονα νερά που συνθέτουν την εικόνα του χωριού και προσφέρουν ένα αίσθημα γαλήνης κι ηρεμίας.

Από τον Πλάτανο θα ξεκινήσουν δύο ομάδες:

Η 1η ομάδα ξεκινώντας από την πλατεία του Πλάτανου θα ακολουθήσει πορεία δίπλα στο φαράγγι Σπηλιάκια που έχει νερό όλο το χρόνο, περνώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά στις κατάφυτες όχθες του. Θα συναντήσουμε αρκετές πέστροφες, κίτρινες πεταλούδες και μαγευτικές λιβελούλες σ ένα τοπίο ονειρικό, με πανύψηλα πλατάνια και βράχια σε διάφορους σχηματισμούς. Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια.

Ω.Π. 6 Β.Δ. Α+

Η 2η ομάδα ξεκινώντας από την πλατεία του Πλάτανου θα ακολουθήσει το παλιό μονοπάτι που ένωνε τα χωριά Πλάτανος – Σίταινα. Το μονοπάτι (άλλοτε μουλαρόδρομος) είναι ευδιάκριτο και κατευθύνεται δυτικά διασχίζοντας το μεγαλοπρεπές τοπίο, φτιαγμένο από ραβδωτά βράχια, πουρνάρια και θάμνους. Φτάνοντας στο παγκάκι κοντά στη « σπηλιά του Πετρούλια» αγναντεύουμε τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα με το γραφικό ορεινό χωριό της Σίταινας στη σκιά του. Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια.

Ω.Π. 5 Β.Δ. Α Υ.Δ. 350μ. περίπου

Εξοπλισμός: Μποτάκια ορειβατικά, σακίδιο πλάτης, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό, μαγιό και πετσέτα για όσους θελήσουν να κάνουν μπάνιο. Αλλαξιά και αδιάβροχη θήκη για φωτογραφική και κινητό. Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή για την απαθανάτιση των πανέμορφων τοπίων!

Κόστος συμμετοχής: 15 €

Αναχώρηση: 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Γεώργας Χρήστος 6973234718,
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου