Θεματική εβδομάδα για τον εθελοντισμό στο Ξυλόκαστρο


Την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Μαΐου, το γραφείο Πληροφόρησης νέων του Δήμου μας, μαζί με τους εθελοντές που φιλοξενεί απ’ το εξωτερικό, μέσω του προγράμματος Erasmus+ για τη δράση της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, προσκλήθηκε από το Α’ Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου να συμμετέχει στη θεματική εβδομάδα που διοργάνωσε με θέμα τον εθελοντισμό.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες εθελοντισμού και κινητικότητας που προσφέρονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να έρθουν σε επαφή με τους εθελοντές γνωρίζοντας τα κίνητρα τους καθώς και κάποιες από τις εμπειρίες τους, να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, και τέλος να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, παίρνοντας μέρος σε κατάλληλα προσαρμοσμένες δραστηριότητες.

Αυτές οι δράσεις είναι μέρος τους επιχορηγούμενου σχεδίου του Προγράμματος Ε.Ε. «ERASMUS+» και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή και αποστολή νέων εθελοντών από και προς χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, καθώς και πολιτικών προώθησης της εθελοντικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου