Η "Βίκος" αγόρασε το νερό "Υάς" της Στυμφαλίας...!


Τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη θέτει η «Βίκος», η οποία φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Η εταιρεία της οικογένειας Σεπετά από την Ήπειρο δρομολογεί επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017 για την αναβάθμιση της παραγωγικής δυναμικότητας των εργοστασίων της ενώ πρόσφατα εξαγόρασε το 70% της Νατούρα Εμφιαλωτική από την Πελοπόννησο, η οποία διαθέτει στην αγορά το φυσικό μεταλλικό νερό «Υάς» και το επιτραπέζιο νερό «Ίρις». Πρόκειται, όπως είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής και ιδρυτής της εταιρείας, Πέτρος Σεπετάς, «για επενδύσεις που πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια, δίνουν αξία και τόνωση στην τοπική οικονομία της Ηπείρου, και δημιουργούν θέσεις εργασίας», προσθέτοντας πως «οι νέες επενδύσεις έρχονται ως φυσική εξέλιξη και συνέπεια της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα μας, τόσο για το νερό όσο και για τα αναψυκτικά».
Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης την κυκλοφορία νέων αναψυκτικών, τα οποία ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες για προϊόντα με λιγότερες θερμίδες.
Έτσι, μετά την τοποθέτηση της Βίκος Cola με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, θα λανσάρει πορτοκαλάδα, λεμονάδα και κρύο τσάι με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Στόχος είναι να συντηρηθεί και ενισχυθεί η δυναμική στην κατηγορία, όπου οι πωλήσεις αυξάνονται με ρυθμούς της τάξης του 70%! Η Βίκος κατέχει σήμερα μερίδιο 2% στην αγορά των αναψυκτικών, ενώ στα προϊόντα cola το μερίδιό της κυμαίνεται στο 1,8%.
Το ισχυρό χαρτί της πάντως παραμένει το νερό, όπου βρίσκεται στην πρώτη θέση με μερίδιο 21%. Όσον αφορά στην πορεία των συνολικών οικονομικών αποτελεσμάτων το 2016 έκλεισε για την «Βίκος» με τζίρο 67,5 εκατ. ευρώ (από 64,23 εκατ. ευρώ το 2015) και κέρδη περίπου 13 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 εκτιμάται ότι θα κλείσει με αύξηση των πωλήσεων κατά 4%-5%.
Γιώργος Μανέττας
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου