Χάνουμε (;) και το ούζο, πατριώτη


Το ούζο στον δρόμο που χάραξε η... φέτα!

Χάσαμε τη φέτα και τώρα χάνουμε και το ούζο! Αυτόν τον κίνδυνο επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τις προθεσμίες για τις προτάσεις τροποποίησης του ευρωπαϊκού κανονισμού:

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αντικατάσταση του κανονισμού (ΕΚ) 110/2008 (κανονισμός για τα αλκοολούχα ποτά) με έναν νέο, με στόχο την ευθυγράμμιση με τα άρθρα 290 και 291 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ωστόσο, ο νέος κανονισμός δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα, αν υιοθετηθούν οι αλλαγές που προωθούνται, να κινδυνεύσουν ελληνικά ποτά εξαιρετικής ποιότητας, όπως το τσίπουρο, η τσικουδιά, το ούζο και η μαστίχα Χίου. Η κυβέρνηση έχασε τις προθεσμίες να τοποθετηθεί και τώρα κινδυνεύει να χάσει το ούζο και το τσίπουρο, παρότι πέρυσι τον Φεβρουάριο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει στον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγ. Μπούτα, που τον είχε επισκεφτεί, στο Μαξίμου: «Τα μόνα που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι ο ήλιος και το τσίπουρο». Αλέξη, θα τα πάρουν κι αυτά. Σ’το λέω εγώ με σιγουριά. Το τι τσίπουρο Ζιμπάμπουε θα πίνουμε δεν λέγεται! Φοβάμαι μήπως ήδη το πίνουμε...
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου