Είναι αυτό το αρχαιότερο sex toy στον κόσμο; Σε κάθε περίπτωση είναι μια απόδειξη ότι η σεξουαλική ικανοποίηση ήταν κάτι που επιδίωκε ο άνθρωπος ακόμα και όταν δεν είχε πρόχειρο σεξουαλικό παρτενέρ, από τα πολύ παλιά χρόνια!
Ανασκαφές σε αρχαίους τάφους πλούσιων Κινέζων αριστοκρατών στην επαρχία Τσιάνγκσου κοντά στη Σανγκάη έφεραν στο φως ακόμη ένα σπάνιο χάλκινο αντικείμενο φαλλικού σχήματος 2.000 ετών σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και το ερωτικό παιχνίδι που είχε ανακαλυφθεί νωρίτερα, το 2009. Και οι δύο χάλκινες συσκευές ερωτικής απόλαυσης κατασκευάστηκαν στην Κίνα την εποχή της δυναστείας των Χαν (206 π.Χ.-220 μ.Χ.).
Το ερωτικό παιχνίδι που φέρει έναν μεταλλικό δακτύλιο στη βάση του ανακαλύφθηκε στην πόλη Γιτσένγκ στη δυτική Τσιάνγκσου το 2012. Εκτοτε φυλασσόταν στο μουσείο της πόλης χωρίς ποτέ να φωτογραφηθεί ή να εκτεθεί στο κοινό. Πιστεύεται πως ανήκε σε κάποιον αριστοκράτη της Δυτικής Δυναστείας (206 π.Χ.- 8 μ.Χ.), της πρώτης εποχής των Χαν. [Ο διευθυντής του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο Τζέι Χου] Το δεύτερο ερωτικό τεχνούργημα, που φέρει μια επίπεδη βάση, βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην επαρχία Σούγι, επίσης στη δυτική Τσιανγκσού, το 2009, και φυλασσόταν στο Μουσείο της Ναντσίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως αυτό ανήκε στην αυτοκρατορική οικογένεια. Το 2011, ως ιδιοκτήτης του ταφικού συμπλέγματος προσδιορίστηκε ο Λίου Φέι (169 - 127 π.Χ.), ο ετεροθαλής αδελφός του αυτοκράτορα Γου Χαν, ο οποίος κυβέρνησε από το 141 ως το 97 π.Χ., ως πρώτος βασιλιάς του αυτόνομου βασιλείου της Τσιανγκσού εντός της δυναστείας των Χαν.
Αριστη κατάσταση
Και τα δύο αντικείμενα που βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση και θα μπορούσαν... να φορεθούν και να χρησιμοποιηθούν, έρχονται στη δημοσιότητα με αφορμή την έκθεση «Ταφικοί θησαυροί», που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ, μαζί με περισσότερα από 160 αντικείμενα της δυναστείας των Χαν, από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαΐου. Μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται πολυτελή αντικείμενα της καθημερινής ζωής, λατρείας, καθώς και ιδιωτικά αντικείμενα που σχετίζονται με το σεξ και την ευχαρίστηση.
Οπως υποστηρίζει ο Τζέι Χου, διευθυντής του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και συνεπιμελητής της έκθεσης, «η έκθεση υπογραμμίζει πόσο συνδεδεμένοι είμαστε πραγματικά με το παρελθόν, πως οι άνθρωποι μοιραζόμαστε τα ίδια πάθη σε κάθε εποχή και κάθε πολιτισμό».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου