Αυτά είναι τα πιο «hot» επαγγέλματα του 2017!


Κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τις δικές της ιδιαιτερότητες και τις δικές της τάσεις. Συνεπώς, σε κάθε περίοδο, δημιουργούνται νέες καινοτομίες, καθιερώνονται«trends» και προκύπτουν καινούριες εργασιακές ευκαιρίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα; Οι ζωγράφοι στην Αναγέννηση ή οι ανθρακωρύχοι κατά τη Βιομηχανική Επανάσταση, οι οποίοι αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν στο εκάστοτε χρονικό διάστημα, δίνοντας το έναυσμα για κάτι μεγαλύτερο!

Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος

Αν λοιπόν μας ζητούσε κάποιος να του αποδείξουμε τη διορατικότητά μας, επιλέγοντας τα επαγγέλματα που θα… «φορεθούν» φέτος, πού θα έπρεπε να ποντάρουμε τα λεφτά μας; Το EThe Magazine του EleftherosTypos.gr, σας παρουσιάζει τις δουλειές που θα μπορούσαν να κάνουν πάταγο εν έτει 2017!

Τεχνικός ανεμογεννητριών

Μην σας παραξενεύει το γεγονός ότι οι τεχνικοί των ανεμογεννητριών είναι στην κορυφή αυτής της λίστας! Σύμφωνα με το energy.gov, οι ΗΠΑ προσανατολίζονται στην αύξηση της αιολικής βιομηχανίας ενέργειας στα 405 gigawatt μέχρι το 2030 σε 48 πολιτείες. Συνεπώς, οι τεχνικοί ανεμογεννητριών τόσο για την εγκατάσταση όσο και για τις επισκευές θα γίνουν ανάρπαστοι και αναμένεται να αυξηθούν κατά 108% μέχρι το 2024.

Αν λοιπόν δεν πάσχετε από υψοφοβία, σας αρέσει να εργάζεστε εκτός γραφείου και… ψάχνεστε να μεταναστεύσετε στην Αμερική, ίσως αυτή να είναι η ιδανική δουλειά για εσάς! Ο μέσος ετήσιος μισθός, το 2015 υπερέβαινε τα 50.000 δολάρια και μιλάμε για έναν κλάδο που χρόνο με τον χρόνο η δυναμική του αυξάνεται!

Γενετικός σύμβουλος

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να κάνετε ένα μεταπτυχιακό, το να γίνετε γενετικός σύμβουλος, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προοπτική, που θα σας επιτρέψει να μελετήσετε το ανθρώπινο DNA σε βάθος. Η μέση αμοιβή στις ΗΠΑ, το 2015, ανερχόταν στα $72.090 ετησίως, ή στα $34,66 την ώρα, αν και οι προοπτικές απασχόλησης δεν ήταν τόσο ευοίωνες, αγγίζοντας το 29%. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέβει σημαντικά.

Οι γενετικοί σύμβουλοι, δέχονται τις επισκέψεις μεμονωμένων ατόμων ή και οικογενειών και προσδιορίζουν τις κληρονομικές συνθήκες που διέπουν κάθε γενεαλογικό δέντρο. Μπορούν παραδείγματος χάριν, να προβλέψουν τις πιθανότητες ενός νεογέννητου να υποφέρει από τις ίδιες παθήσεις που ταλαιπώρησαν τους γονείς του. Παράλληλα, παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση στις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Μπορείτε να εργάζεστε στο δικό σας γραφείο, σε κάποιο νοσοκομείο ή στο γραφείο ενός γιατρού. Ασφαλώς για να γίνει κάποιος γενετικός σύμβουλος, χρειάζεται πιστοποίηση.

Βοηθός φυσιοθεραπευτή
Αν σας αρέσει να βοηθάτε τους ανθρώπους να αναρρώνουν ή θέλετε να συνδράμετε στο να καλυτερεύσουν τον καθημερινό τρόπο ζωής τους, αλλά δεν θέλετε να γίνετε ένας full time φυσιοθεραπευτής, τότε μπορείτε να γίνετε βοηθός του!

Οι βοηθοί φυσιοθεραπευτή, συνεργάζονται με τους φυσιοθεραπευτές και βοηθούν στην αποθεραπεία των ασθενών και είναι μια εργασιακή τάση που ξεκίνησε στην Αμερική και την Αυστραλία και έρχεται σιγά σιγά και στην Ευρώπη. Οι καλοί φυσιοθεραπευτές πλέον δεν δουλεύουν μόνοι, ή τουλάχιστον έτσι αναμένεται να γίνεται σε μεγάλο βαθμό λίαν συντόμως! Συνήθως, αρκεί το απολυτήριο Λυκείου και κάποια σεμινάρια ενώ ο μέσος ετήσιος μισθός σε ευρωπαϊκή κλίμακα κυμαίνεται στα 15-16.000 ευρώ.

Στατιστικολόγος

Σας αρέσει να σκέφτεστε με πιθανότητες, κλάσματα και να εξετάζετε την κάθε κατάσταση διεξοδικά; Τότε ο στατιστικολόγος είναι το επάγγελμα των ονείρων σας! Με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ (ευρωπαϊκός μ.ο.) και με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση και αύξηση των θέσεων εργασίας, οι στατιστικολόγοι και πόσο μάλλον οι κάτοχοι ΜΒΑ, δεν ανησυχούν μήπως βρεθούν άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως οι στατιστικολόγοι μπορούν να εργαστούν σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, καθώς επίσης και πολλές διαφορετικές θέσεις, επιστημονικές υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης μέχρι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις. Να το τρέξουμε;

Προσωπικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να αποκτήσουν όλο και περισσότερα χρήματα, έτσι δεν είναι; Εάν επιλέξετε να γίνετε ένας προσωπικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος, θα είστε σε θέση να βοηθήσετε τους ανθρώπους που θα σας επιλέξουν, να πάρουν πιο σοφές αποφάσεις όταν πρόκειται να επενδύσουν ή να διαχειριστούν ποικιλοτρόπως τα οικονομικά τους.

Βέβαια χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου και μακροχρόνια εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο (on-the-job training). Το αισιόδοξο είναι πως οι προοπτικές απασχόλησης αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, και η μέση αμοιβή ξεπερνά τις 60.000 ευρώ ετησίως. Έχετε πάντα κατά νου πως πρόκειται για μια απασχόληση που μπορεί να σας φέρει σε σχεδόν οποιαδήποτε χώρα ή πόλη καθώς οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι χρειάζονται παντού.

Αναλυτής λειτουργίας και έρευνας

Ένα ακόμα επάγγελμα που απαιτεί πολλή μελέτη και ανάλυση και καλά μαθηματικά. Οι αναλυτές αυτοί, κάνουν χρήση μαθηματικών και αναλυτικών μεθόδων ώστε να βοηθήσουν τους εργοδότες τους να επιλύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν με τον λιγότερο επώδυνο τρόπο.

Οι περισσότεροι αναλυτές λειτουργίας και έρευνας, εργάζονται σε full time ωράριο γραφείου, οπότε αν είστε ο τύπος του εργαζομένου που επιζητά κάτι σταθερό και αμετάβλητο, αυτή είναι η ιδανική εργασίας για εσάς. Η μέση αμοιβή για το 2015, ανερχόταν στα 50.000 ευρώ ετησίως. Όχι κι άσχημα!
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου