Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα με ληστείες & εμπρησμούς στην Κορινθία



Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, είκοσι εννέα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμών, στην Κορινθία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται συνολικά τέσσερα άτομα, από τα οποία το ένα συνελήφθη, μετά από Ένταλμα Σύλληψης

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνολικά
(2) περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας,
(26) περιπτώσεις κλοπών και 
(3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 17, 18, 18 και 20 ετών, αντίστοιχα, από τους οποίους ο 20χρονος, συνελήφθη την 10.2.2017 το μεσημέρι στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία και κλοπή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εμπρησμό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας:

    Την 28.1.2017 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρήματα, κόσμημα και το όχημα του.
    Την 4.2.2017 το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από ημεδαπό, αντικείμενα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.1.2017 έως και την 6.2.2017, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά δεκαπέντε (15) κλοπές σε καταστήματα-επιχειρήσεις και οικία, δέκα (10) κλοπές οχημάτων, μία (1) κλοπή σε βάρος αλλοδαπής και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε καταστήματα-επιχειρήσεις, ενώ προκάλεσαν πυρκαγιά σε δύο (2) από τα οχήματα που είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε αυτά. 

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα  κ.α., ενώ το σύνολο των αφαιρεθέντων οχημάτων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 20χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η  συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή  περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου