110.000 € σε νέους της Κορινθίας απο τον Μητροπολίτη


Σήμερα Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τελέσει την Θ. Λειτουργία, προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, κατά την διάρκεια της οποίας θα Χειροτονήσει σε Διάκονο τον Μοναχό της Ι. Μονής Παναγία «Πάντων Χαρά» π. Δαμασκηνό Γεννηματά.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετησία Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου εφέτος θα δοθούν σε 110 νέους της Ι. Μητροπολιτικής μας Περιφερείας το ποσό των 110.000,00 € σε ατομικά βιβλιάρια των 1.000,00 €. 
Εφέτος, ως καθιερώθηκε, θα ενισχυθούν άμεσα φοιτητές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, καθώς οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική - και όχι μόνον – κρίση, που συνεχίζει και δυστυχώς θα εξακολουθήσει να μαστίζει την Χώρα μας, όπως φαίνεται, επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και δη των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Η επιλογή των παιδιών-φοιτητών έγινε από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως κατά το δυνατόν και αδιακρίτως φύλου.
Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας θα αποτελέσει για μας συμπαράσταση στην Ποιμαντική μας μέριμνα, ενίσχυση και παρηγορία για τις οικογένειες των φοιτητών μας αλλά και ταυτόχρονη στήριξη για τους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι έχουν βρει σ’ αυτό το Ίδρυμα της Εκκλησίας μας την αγάπη και την φροντίδα, που τους αξίζει και αναμένουν και από Εσάς την συντροφιά και την συμπαράστασή σας.
Της Εκδηλώσεως θα προηγηθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και οικογενείας, συνεργών του Αποστόλου Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου