Τον Νοέμβριο οι εκλογές των επιμελητηρίων

Οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων θα διεξαχθούν μεταξύ 5 Νοεμβρίου 2017 και 19 Νοεμβρίου 2017. Μέχρι τότε, παρατείνεται η θητεία των εκλεγμένων οργάνων των διοικήσεων των επιμελητηρίων

Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «η υφιστάμενη επιμελητηριακή νομοθεσία χρήζει επικαιροποίησης για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Η διεξαγωγή των εκλογών των επιμελητηρίων διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας της οποίας την αναμόρφωση προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, της αντιμετώπισης των προκλήσεων και της κάλυψης των αναγκών που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια.
 Προς τούτο, και προκειμένου οι εκλογές των επιμελητηρίων να πραγματοποιηθούν υπό το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα τα διέπει, και θα προωθηθεί άμεσα προς την ελληνική Βουλή, απαιτείται νέος προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής, που θα είναι συμβατός με την προωθούμενη τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας».


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου