Σύγκρουση ΠΑΜΕ και Εργατικού κέντρου Κορίνθου


H διοίκηση του Εργατικού κέντρου Κορινθίας, με ανακοίνωση της απαντά στο ΠΑΜΕ και μάλιστα με τρόπο πολιτικά σκληρό. Αφορμή για την απάντηση αυτή ήταν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους της Κορινθίας να γυρίζουν την πλάτη τους στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
 Η  Διοίκηση του εργατικού
κέντρου είναι σε βαθύτατη περισυλλογή  μετά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ  στην οποία καλούν τους εργαζόμενους να μας γυρίσουν την πλάτη .
Εδώ , για πληροφόρηση όλων των εργαζομένων , πρέπει να βάλουμε μερικά πράγματα στην θέση τους , εμείς δεν γνωρίζουμε κανένα ΠΑΜΕ δεν υπάρχει πουθενά ,συνδικαλιστική παράταξη μειοψηφίας της Διοίκησης του εργατικού κέντρου είναι η Δ.Α.Σ.
Συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες για εμάς είναι αυτές που είναι δεμένες πίσω από ένα κομματικό άρμα και η μόνη τους προσπάθεια είναι να αθροίσουν κομματικούς ψήφους σε αυτό και όταν αυτό δεν εκφράζετε σε εκλογικά αποτελέσματα τους οδηγεί στο συνδικαλιστικό βέρντιγκο που έχουν περιέλθει και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους αλλού .
Στους μεγάλους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας δεν επιτρέπετε να υποκύψουμε  σε  οπορτουνιστικές λογικές  που επικαλούνται οι δήθεν ταξικές δυνάμεις και έχουν επιφέρει τον άκρατο κομφορμισμό αφού ουσιαστικά αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα .
Οπορτουνιστές γιατί, δημιουργούν διασπαστικά κλαδικά σωματεία μόνο και μόνο για να καλύψουν κομματικό στέλεχος ,πράγμα το οποίο δεν καταφέρνουν αφού κάνουν , είτε από άγνοια είτε από εγκληματική αμέλεια προς τους συναδέλφους τους βασικά λάθη και παραβλέψεις ,δεν ανακοινώνουν τα μέλη της διοίκησης των Σωματείων στους αρμόδιους ,δεν ακολουθούν βασικές καταστατικές αρχές ,παραβιάζουν τον συνδικαλιστικό νόμο θέτοντας θητείες μεγαλύτερες του επιτρεπόμενου με αποτέλεσμα ουσιαστικά να βάζουν την υπογραφή τους σε απόλυση συναδέλφων συνδικαλιστών .
Την ώρα που πρέπει να υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τον συνδικαλιστικό νόμο αυτοί για μικροκομματικούς λόγους και με ψηφοθηρική λογική πουλάνε  ουτοπικά σενάρια με αποτέλεσμα να απαξιώνουν στα μάτια των συναδέλφων το συνδικαλιστικό κίνημα .
Σε αυτήν τους την προσπάθεια να απαξιωθεί ο συνδικαλισμός, σκόπιμα προτείνουν σπασμωδικές και ανοργάνωτες κινήσεις που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα ,με μοναδικό σκοπό τους μετά να λιθοβολούν από έξω.
Δεν έχουν ούτε τον κοινό νου να καταλάβουν ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί στον σωστό χρόνο με τα σωστά αιτήματα για να έχουμε πιθανότητες να καλυτερέψουμε την κατάσταση για τους εργαζόμενους και όχι για το κόμμα .
Η διπολική συμπεριφορά τους ,που την μια  λοιδορούν την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου όταν τρέχει στο υπουργείο και στην επιθεώρηση εργασίας για να σώσει θέσεις εργασίας αποκαλώντας την κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και από την άλλη  όταν πηγαίνουν Σωματεία που ελέγχονται από τις «ταξικές δυνάμεις»    είναι αγωνιστές , πραγματικά μας αφήνει άναυδους και μας δημιουργεί εύλογες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος .
Διπολικές είναι και οι ανακοινώσεις από κλαδικά Σωματεία που ελέγχονται από τις «ταξικές δυνάμεις» που άλλες βγαίνουν για εσωτερική κατανάλωση στους χώρους δουλειάς και άλλες για το ευρύ κοινό ,με μόνο στόχο να συγκαλύψουν τα πραγματικά τους διακυβεύματα και να αθροίσουν ετερόκλιτες δυνάμεις στις κομματικές τους γραμμές .
Διπολική είναι και η συμπεριφορά τους σε σχέση με τους συμβασιούχους του Δήμου Κορινθίων που αντί να εγκαλούν την  αρμόδια Ομοσπονδία του Δημοσίου ,η οποία  δεν προκήρυξε στάση εργασίας για να επαναπροσληφθούν οι συμβασιούχοι στους 4 Δήμους ,παρά μόνο για να πληρωθούν οι υπάρχοντες ,για να πληρωθούν τα ΕΦΑΠΑΞ και για τα εργατικά ατυχήματα , εγκαλούν το εργατικό κέντρο Κορίνθου που δεν προκήρυξε στάση εργασίας στο δημόσιο .
Αυτοί που μας κουνούν το δάχτυλο πρέπει πρώτα να κοιτάξουν στον καθρέπτη .
Ευτυχώς για τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου και γενικότερα για το συνδικαλιστικό κίνημα ,οι εργαζόμενοι που είναι οι μοναδικοί μας εντολοδότες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους λύκους που ντύθηκαν βοσκοί και τους έχουν οριστικά γυρίσει την πλάτη .
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου