Ερχεται τσουνάμι με τα σκουπίδια στην Κόρινθο!


Ολα δείχνουν ότι η προσπάθεια του δήμου Κορινθίων να διαχειριστεί μόνος του τα απορρίματα, δεν μπορεί να περπατήσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Μπορεί να ήταν μία ιδέα, που στην αρχή έδειχνε εντυπωσιακή γιατί θα ήταν μία "κόντρα" με την περιφέρεια του Τατούλη και την μεγάλη εταιρεία ΤΕΡΝΑ αλλά σε τέτοια πολύπλοκα και δαπανηρά, δεν φτάνουν οι προθέσεις.
Ο ΄Τατούλης έχει επενδύσει πολύ περισσότερα πράγματα εκτός απο την υστεροφημία του στον διαγωνισμό που έκανε μαζί με στενούς του συνεργάτες.
Στα σκουπίδια παίζονται πολλά λεφτά και είναι πολλοί οι ενδιάμεσοι παράγοντες που λειτουργούν στο κύκλωμα της διαχείρισης των απορριμάτων.
Η προσπάθεια του δήμου Κορινθίων και κάποιων άλλων δήμων, εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό απο τις υπηρεσίες του Τατούλη, ο οποίος φυσικά δεν θα έδινε ποτέ αδειοδοτήσεις πέρα απο την ΤΕΡΝΑ.
Αυτά όλα ήταν γνωστά και όποιος δεν τα έλαβε υπ' όψιν του προφανώς δεν ήθελε να δεί την πραγματικότητα.
Μόλις χθές δημοσιεύσαμε πίνακα με τις παράνομες χωματερές στην Πελοποννήσο.
Οι χωματερές αυτές μένουν ανοικτές με την ανοχή του Τατούλη ο οποίος μπορεί ανα πάσα στιγμή να τις κλείσει και να δημιουργήσει βουνά απο σκουπίδια στις πόλεις.
Δεν το έκανε μέχρι τώρα  γιατί ο σχεδιασμός του είναι πιο μακρινός και περισσότερο πολύπλοκος.λ
Δεν του αρκεί να πλημμυρίσουν οι πόλεις με σκουπίδια.
Θα ήταν εύκολο όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την παράνομη χωμετερή του Χιλιομοδίου να την κλείσει την ίδια ημέρα και σήμερα θα μιλάγαμε με χιλιάδες τόνους σκουπίδια στους δρόμους της Κορίνθου.
Δεν το έκανε γιατί ο έμπειρος Αρκάς δεν αρκείται σε αυτό.
Θέλει τους δημάρχους που τον δεν αμφισβήτησαν απλά αλλά τον λοιδώρησαν να τους δεί να τον παρακαλούν να πάρει τα σκουπίδια...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Οποιος διαβάζει προσεχτικά τις καθημερινές δηλώσεις για τα σκουπίδια απο την Τρίπολη, ήδη η περιφέρεια είναι έτοιμη για το επόμενο στάδιο άσχετα απο την τελική στάση του Τσιρώνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι επίσης γνωστό ότι κάποιοι δήμοι κοντά στον Τατούλη έχουν προχωρήσει σε μορφές οργάνωσης της διαχείρισης που η Κόρινθος δεν έχει, διότι μέχρι και σήμερα είναι απέναντι.
Στην πράξη και μάλιστα πολύ σύντομα ο Τατούλης, τώρα που πέρασε το καλοκαίρι θα τραβήξει το σχοινί και θα εξελιχθεί το ΤΣΟΥΝΑΜΙ στα σκουπίδια!
Περιμένει να τελείωσει η τουριστική περίοδος στην Καλαμάτα και μετά θα κλείσει τις χωματερές και θα δημιουργήσει εκ των πραγμάτων ασφυξία.
Οσοι δήμοι βρέθηκαν απέναντι στον περιφερειακό σχεδιασμό θα δεινοπαθήσουν, την ίδια στιγμή που άλλοι θα διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους.
Στην Κόρινθο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για κόντρα με τον Τατούλη ήταν ομόφωνη.
Οποιος κάνει καλύτερη επικοινωνία θα φορτώσει στον άλλο τις ευθύνες όταν τα σκουπίδια θα είναι στους δρόμους.
Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και έχουν αρχίσει να υλοποιούνται!
Την ίδια τύχη με την Κόρινθο θα έχει και το Λουτράκι και η Βόχα..!

Γιάννης Λάμπρου
Σεπτέμβριος 2016
Street life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου