Οι ώρες "μποτιλιαρίσματος" στο taxis


Μπορεί να μην είστε νυχτερινός τύπος, ωστόσο ένα είναι σίγουρος. Αν υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση τα ξημερώματα τότε είναι σίγουρο ότι το σύστημα θα είναι άδειο και χωρίς προβλήματα. "Σαν μια φωτισμένη λεωφόρο με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, στην οποία μπορείς να αναπτύξεις μεγάλη ταχύτητα", λένε χαρακτηριστικά το υπουργείο Οικονομικών.
Ας δούμε ακριβώς τι δείχνουν τα στοιχεία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τις τελευταίες επτά ημέρες.
Η χειρότερη περίοδος αιχμής για το taxisnet είναι μεταξύ 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων επτά ημερών σε αυτό το τρίωρο υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 171 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις. Η πιο βεβαρυμένη ώρα μέσα σε αυτό το τρίωρο είναι μεταξύ 11 και 12 το μεσημέρι καθώς υποβλήθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες συνολικά περίπου 59 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις. Να σημειωθεί ότι αυτό το τρίωρο είναι η αγαπημένη χρονική περίοδος των φοροτεχνικών για να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις.
Η δεύτερη χειρότερη χρονική περίοδος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι μεταξύ 6 και 9 το απόγευμα όπου και πάλι αυξάνεται η επισκεψιμότητα για την υποβολή δηλώσεων στο taxisnet. Το συγκεκριμένο τρίωρο υποβλήθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες συνολικά περίπου 133 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις.
Ας δούμε και τις καλύτερες από πλευράς συνωστισμού ώρες για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Μετά τις 11 το βράδυ μειώνεται δραστικά ο αριθμός των δηλώσεων που υποβάλλονται ενώ η πιο καλή ώρα είναι αυτή μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα. Από τις 11 έως τις 5 το πρωί υποβλήθηκαν την τελευταία εβδομάδα συνολικά περίπου 14 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις. Μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα υποβλήθηκαν μόλις 135 φορολογικές δηλώσεις.
Να σημειωθεί ότι με το ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θεωρείται δεδομένο ότι το taxisnet θα δοκιμαστεί τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου που λήγει και η σχετική προθεσμία. Έχουν υποβληθεί μέχρι χθες περίπου 2,5 εκατ. δηλώσεις και αναμένεται να υποβληθούν άλλες περίπου 4 εκατ. Δηλαδή κατά μέσο όρο θα πρέπει τις επόμενες 21 ημέρες θα πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 200 χιλιάδες δηλώσεις, Υποβάλλονται όμως μόνο περίπου 100 χιλιάδες ημερησίως που σημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου το taxisnet θα δοκιμάσει τις αντοχές του.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου