Έρευνα: Στο έντερο βρίσκεται ο δεύτερος... εγκέφαλός μας


Στην περιοχή του εντέρου υπάρχουν ηλεκτρικά κύματα τα οποία δίνουν εντολή στα ηλεκτρικά φορτία να περάσουν τα απόβλητα στο έντερο. Αυτά τα ηλεκτρικά κύματα συγχρονίζονται και συντονίζονται από τον δεύτερο εγκέφαλο. Αυστραλοί επιστήμονες ρίχνουν φως στον περίπλοκο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο δεύτερος εγκέφαλός μας.

Το νευρικό σύστημα του εντέρου έχει εκατομμύρια νευρώνες που ελέγχουν τον λειτουργία του εντέρου, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Flinders στην Αυστραλία ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο τα ηλεκτρικά φορτία «εργάζονται» για να επιτευχθούν οι κενώσεις και να αποβάλλουμε από το σώμα μας τις τοξίνες και τις τροφές.

Το έντερο είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του σώματός μας, το οποίο είναι τόσο χημικά περίπλοκο όσο και η φαιά ουσία στον εγκέφαλό μας. Γι’ αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες που πλέον χαρακτηρίζουν το έντερο ως τον δεύτερο εγκέφαλό μας.

Ο πρώτος με τον... δεύτερο εγκέφαλό μας είναι σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Οι ορμόνες, το ανοσοποιητικό και τα εντερικά βακτήρια, όλα «δίνουν λογαριασμό» στο έντερο.Για παράδειγμα, σε συνθήκες άγχους ο εγκέφαλος ζητά από το έντερο συνεχώς ενέργεια. Το έντερο καταλήγει με αυτό τον τρόπο να εξοικονομεί ενέργεια για λογαριασμό του εγκεφάλου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου