Μία μεγάλη και καινοτόμα επιχείρηση έρχεται στην Κορινθία..!


Μετά τα καινοτόμα και βραβευμένα ανθρακούχα ποτά Yamas, ο Δημήτρης Μητράκος και ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος προχώρησαν στο επόμενο βήμα, αυτή τη φορά με δροσιστικά τσάγια που κλείνουν το μάτι στις μεγάλες αγορές της Ασίας

Του Κώστα Τσαούση
Αν και δεν ξεκίνησαν μαζί, οι δρόμοι τους ήταν μοιραίο να συναντηθούν στην ευρύχωρη επικράτεια της νέας επιχειρηματικότητας, όπου η δημιουργική βιομηχανία δίνει τα ρέστα της. Οι δυο τους έσμιξαν για τα καλά, διατηρώντας ωστόσο ο καθένας εξ αυτών τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρουσίας του. Η πρώτη τους κοινή δουλειά ήταν να συνδυάσουν το ούζο με το λεμόνι, τη μαστίχα με το πορτοκάλι αλλά και το τσίπουρο με λάιμ και τζίντζερ.
Ας αρχίσουμε, όμως, τις συστάσεις. Δύο νέοι επιχειρηματίες, ο Δημήτρης Μητράκος και ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, κατάφεραν να βάλουν στον παγκόσμιο χάρτη των premixed cocktails τα πρώτα ελληνικής καταγωγής ανθρακούχα ποτά RTD με το έξυπνο και πολύ ελληνικό brand που ακούει στο όνομα Yamas.
Το έχουν πει και το έχουν γράψει κατ’ επανάληψη. «Η ιδέα ήταν απλή: να βάλουμε τα ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα σε μπουκάλι και να τα μετατρέψουμε σε soft drink, ώστε να γίνει πιο προσιτό στον καταναλωτή και να ανοίξουμε μια νέα κατηγορία ποτών απευθυνόμενοι πλέον και σε πιο νεανικό κοινό».
Μετά από μόλις τρία χρόνια λειτουργίας ως εταιρεία, τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά: μετράνε βραβεία όπως το Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας το 2016 από το Επιμελητήριο Αθηνών ή το Start-Up / Scale-Up Greece Award 2017, αλλά το σημαντικότερο πέρα από τα βραβεία και τις διακρίσεις, όπως λένε και οι ίδιοι, είναι η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου. Η συνέχεια δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο ελκυστική. Η κοινή τους εταιρεία, με κίνητρο την καινοτομία, συνεχίζει με αμείωτη ένταση να επενδύει στη διαφοροποίηση στις γεύσεις και τη συσκευασία. Ακολουθεί την παγκόσμια τάση για νέα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, λίγες θερμίδες και ελάχιστα συντηρητικά.
Μετά την παρουσίαση των καινοτόμων και βραβευμένων ανθρακούχων ποτών Yamas, ο Δημήτρης και ο Παναγιώτης αποφάσισαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Και το επόμενο βήμα δεν είναι άλλο από τα Yamas Ice Tea. Πρόκειται για μια νέα σειρά προϊόντων από παγωμένα δροσιστικά τσάγια που ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή και φιλοσοφία της εταιρείας.
Ο λόγος λοιπόν στο δίδυμο: «Δίνοντας πάντα έμφαση στην ποιότητα και ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια την παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή, επιλέξαμε τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιών στον κόσμο, προσθέσαμε φυσικό χυμό φρούτων και αντικαταστήσαμε τη ζάχαρη με φυσικό μέλι, στοχεύοντας πάντα στην υψηλή ποιότητα και τη μοναδική γεύση. Ολα αυτά τα συνδυάσαμε κλείνοντάς τα σε ένα από τα πιο όμορφα μπουκάλια της αγοράς. Ανοίγοντας ένα μπουκάλι Yamas Ice Tea μπορείτε να γευτείτε την απόλυτη εμπειρία που σας προσφέρει η κάθε γουλιά του πιο trendy και ποιοτικού παγωμένου τσαγιού σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις… Ο στόχος παρά τις δυσκολίες της σημερινής εποχής, η εξωστρέφεια».

Παγωμένο τσάι με φυσικό χυμό και μέλι

Και η αναφορά στο μέλι είναι κάθε άλλο παρά τυχαία καθώς ο Παναγιώτης διευθύνει μια επιτυχημένη και απόλυτα νοικοκυρεμένη οικογενειακή επιχείρηση (με έδρα το Περιστέρι, ενώ σε λίγο καιρό θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγική της μετεγκατάσταση στην περιοχή της Κορινθίας) που ασχολείται με την τυποποίηση - εμπορία μελιού.
Το παραδοσιακό προϊόν της εταιρείας Ελληνικό Μέλι Α.Ε. είναι το Μέλι Μάνης που κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές, ενώ στα ράφια μπορεί κανείς να βρει και δύο απολύτως εξειδικευμένα μέλια: το Μέλι με κρόκο Κοζάνης, μια διεθνή πατέντα, καθώς η Ελληνικό Μέλι Α.Ε. σε συνεργασία με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και στη διεθνή αγορά ένα μοναδικό φυσικό προϊόν μελιού με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, αλλά και το Μέλι με φυσική μαστίχα Χίου.

Με άλλα λόγια, ο Παναγιώτης γνωρίζει από μέλι, και μάλιστα τόσο καλά ώστε να το προσθέτει στο παγωμένο τσάι του καλοκαιριού, μια εναλλακτική δυνατότητα για τα μέλη της ελληνικής οικογένειας, αλλά και τον τουρίστα.

Και όντως, οι τέσσερις πρώτες εκδοχές του προϊόντος είναι καλοκαιρινής εμπνεύσεως. Πράσινο τσάι με χυμό λεμόνι και μέλι, πράσινο τσάι με χυμό μάνγκο και μέλι, μαύρο τσάι με χυμό ροδάκινο και μέλι, άσπρο τσάι με χυμό ρόδι και μέλι.

Και τα τέσσερα κλείνουν το μάτι στην Ανατολή, με το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες αγορές της Ασίας, όπου το ελληνικής καλοκαιρινής εμπνεύσεως «χαρμάνι» μπορεί να βρει ανταπόκριση και να δουλέψει. Βεβαίως, οι πρώτοι και καλύτεροι πρεσβευτές της νέας γεύσης θα είναι οι επισκέπτες των νησιών μας, αλλά και της ελληνικής ενδοχώρας το φετινό καλοκαίρι.

Αν εξαιρέσεις το μάνγκο, όλα τα άλλα (λεμόνι, ροδάκινο και ρόδι) είναι φρούτα που μπορεί κανείς να βρει σε αφθονία στη χώρα μας -και μάλιστα να πιει τον φυσικό χυμό τους.

Οι δύο δημιουργοί δεν ξεχωρίζουν τα τσάγια τους. Απλώς αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες του καθενός εξ αυτών, όπως στην περίπτωση του άσπρου τσαγιού με χυμό ρόδι και μέλι: «Ενα τσάι που εξακολουθεί να κρατάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του μέχρι σήμερα και θεωρείτε από τα πιο σπάνια στον κόσμο. Το άσπρο τσάι αποτελεί μια εξαιρετική ποικιλία τσαγιού με τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και θρεπτικών ουσιών.
Σε συνδυασμό με τον φυσικό χυμό ροδιού, που περιέχει, το κάνει να ξεχωρίζει από ένα συνηθισμένο τσάι, ενώ παράλληλα προσφέρει μια μεστή και ολοκληρωμένη γεύση που κάνει το ice tea σας ακόμα πιο απολαυστικό. Σε όλα αυτά προσθέστε τις μοναδικές ιδιότητες του ροδιού, του φρούτου που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως υπερτροφή λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Η εκδοχή του τέλειου τσαγιού στην ίδια αυστηρή φιλοσοφία που ακολουθούμε χωρίς συντηρητικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με φυσικό μέλι, χωρίς χρωστικές ουσίες και από μη συμπυκνωμένο χυμό», επισημαίνουν οι ίδιοι.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου